De ce ne amăgim?

               Image

De ce ne place oare  uneori să ne amăgim singuri ? De ce ne este atât de greu să acceptăm realitatea? De ce nu nu putem înţelege că nu trebuie să regretăm lucrurile ce nu pot fi schimbate sau influenţate?

Vrem mereu ca tot ceea ce se întâmplă în viaţa să fie aşa după cum ne dorim noi, căci nu ne place niciodată să eşuăm. Astfel uităm de faptul că în fond viaţa ne oferă întotdeauna doar ce trebuie, nu ceea ce ne dorim neaparat. Şi cum nu obţinem ceea ce ne dorim, decât să acceptăm realitatea şi să o luăm mereu de la capăt cu mai multă forţă, noi ne oprim în loc, neputincioşi, plini de nesiguranţă şi incapabili de a lua o decizie.  Plini de regrete, ne acuzăm pentru ceea ce nu avem, dar am fi putut avea, dacă am fi ştiut  să gestionăm situaţia.

Ceea ce noi nu înţelegem este faptul că dacă nu am reuşit să obţinem ce ne doream, nu este pentru că nu am ştiut noi cum s-o facem, ci pentru n-a fost să fie al nostru. Regretele în acest caz  nu fac altceva decât să ne amărască sufletul, şi totodată ne determină să ne gândim la ceea ce am fi putut avea, împiedicându-ne să acceptăm realitatea şi să mergem mai departe.

La fel se întâmplă şi cu oamenii care ne ies în cale de-a lungul vieţii, nu toţi ne însoţesc până la final, depinde de rolul care le este destinat să-l joace în viaţa noastră. Faptul că nu putem să acceptăm cu uşurinţă tot ceea ce este dat să ni se întâmple,  ne face uneori să ne amăgim singuri.  Dacă nu s-a întâmplat azi, poate se întâmplă mâine, poate se întâmplă poimâine, şi uite aşa ajungi la un moment dat să conştientizezi că timpul a trecut pe lângă tine, iar tu ai pierdut atât de multe, din cauza incapatăţii tale de a zice: stop, viaţa merge mai departe cu sau fără ceea ce mi-am dorit.

Viaţa e şi aşa mult prea scurtă ca să o mai irosim şi noi fără rost. Trebuie să fim recunoscători pentru  tot ceea ce avem şi trebuie să preţuim fiecare secundă a vieţii noastre.

  Niciodată nu putem şti ce ni se poate întâmpla, astfel că atunci când  te aştepţi mai puţin, viaţa  te poate surprinde atât de plăcut,  oferindu-ţi  ceva mult mai bun, decât ţi-ai fi putut vreodată imagina.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.