Atât de ciudat!

Image

Bănuiesc că v-aţi dat seama deja că trăim într-o lume din ce în ce mai ciudată. De ce spun asta? Pentru că observ că cu cât aflam mai mult unii despre alţii cu atât ne dăm seama că ne vine din ce în  ce mai greu să interacţionăm. E ciudat, nu? Cu cât ajungem să-i cunoaştem mai bine pe cei din jurul noastru, cu atât ne înstrăinăim mai mult. Cunoaşterea ne deschide noi orizonturi, noi perspective de înţelegere a tot ceea ce ne înconjoară, şi de asemenea ajută să înlăturăm măşti. Măşti, am zis cumva de măşti?

Da, din păcate măştile au devenit un accesoriu foarte des utilizat, zi de zi, nu doar la carnaval. Sunt măşti puţin mai speciale, căci sunt aparent invizibile, însă dintre cele mai periculoase. E ciudat, dar sunt măşti cu anumite capacităţi, au capacitatea de a te dezorienta, de a deveni confuz, căci la un moment dat nu mai ştii cu cine să vorbeşti, ce să spui şi ce să nu spui. Dar totuşi pentru a rezista într-o aşa lume ciudată, trebuie să te înarmezi cu  răbdare, să respiri adânc şi să te apuci să înveţi să vezi dincolo de aparenţe.

E păcat,  că deşi cunoaşterea de obicei, ar trebui să te facă să te simţi, mulţumit şi împlinit, de data această cu cât aceasta devine mai profundă, cu atât şi tu devii mai nemulţumit, mai scârbit de tot ceea ce afli. N-ai altă soluţie, şi te înstrăinezi şi meditezi la tot ce îţi este dat să trăieşti. Astfel începi să înţelegi că preferi singurătatea, decât o companie nepotrivită. Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult unii de alţii, deşi ar trebui să fim mai uiţi ca niciodată. Ne îndepărtăm pentru că sistemul nostru de valori s-a schimbat, pentru că am uitat că  pentru a fi sinceri cu ceilalţi, trebuie să fim în primul rând sinceri cu noi înşine. Dar asta e altă poveste…..

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. Iustina D spune:

    poate ca, in general, sistemul nostru de valori s-a schimbat… intr-un singur sens. in jos. ne laudam ca avem valori mai mari, ne laudam cu concepte, ne dam cunoscatori. dar stim despre oameni si viata mult mai putin decat stiau bunicii si strabunicii nostri. ei se intalneau cu alti oameni fata in fata, isi scriau scrisori… noi… facem aceste lucruri din ce in ce mai putin si din ce in ce mai superficial.

  2. aurescu spune:

    Stii, cu cat sunt mai multi oameni in jurul tau, cu atat esti mai singur/a.

  3. Poteci de dor spune:

    Căutam în urmă cu doi-trei ani ceva legat de despărţire, pe net. Şi am găsit asta: „Oamenii se intalnesc si se cunosc. Apoi se despart. Se despart pentru ca au facut imprudenta de a se cunoaste. Se despart, dar nu se uita.” Din păcate nici acum nu ştiu cui îi aparţine dar mi-a rămas întipărită în minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.