Sfaturi privind curățarea rochiilor de seară fără a le deteriora

Nu știu alte persoane cum sunt, dar eu sunt extrem de stresată când merg la petreceri, deoarece mi-e teamă să nu-mi pătez rochia de seară.

Nu de puține ori mi-am pătat rochia în timpul unei petreceri. Fiindcă intuiesc că nu doar mie mi s-a întâmplat un astfel de lucru, am decis să vă ofer câteva sfaturi despre cum să curățați diverse rochii de seară fără a le deteriora.

Cum să curățați o rochie de seară

Înainte de a curăța o rochie de seară, cel mai bine este să verificați ce tip de pată există pe ea. Dacă pata este de sânge, cel mai bine este să lăsați rochia la înmuiat în apă rece. Dacă este confecționată dintr-un material delicat, spălați rochia de seară la mâna. O puteți curăța cu puțină apă caldă sau rece și un detergent de rufe delicat.

Dacă rochia este fabricată din satin, o puteți curăța cu o soluție formată din detergent delicat și apă rece.

Folosiți o cârpă curată pe care o umeziți cu această soluție, apoi curățați pata de pe rochie și lăsați-o să se usuce. Dacă murdăria de pe rochia de seară persistă, repetați ​​procedura.

Pentru a usca o rochie de seară fără a o deteriora, puneți-o pe un prosop gros. Ulterior rulați cu atenție prosopul pe care ați pus rochia. În acest fel stoarceți excesul de apă fără a deteriora materialul. În cele din urmă trebuie doar să așezați rochia pe un alt prosop și să o lăsați să se usuce. De asemenea, o puteți lăsa să se usuce în aer liber, dar nu în lumina directă a soarelui.

Cum curățați o rochie de seară dintr-un material delicat

Într-un lighean sau în cadă veți turna puțină apă caldă și două sau trei picături de șampon. După ce amestecați bine, scufundați rochia și lăsați-o să se odihnească mai puțin de cinci minute. Frecați cu atenție petele de pe rochia de seară, folosind degetele sau un burete foarte moale.

Dacă rochia pe care o veți curăța este din mătase, cel mai bine este să nu o frecați, deoarece fibrele pot fi ușor deteriorate.

După ce goliți cada de apa folosită pentru curățarea rochiei, puteți umple cada sau ligheanul cu apă rece și apoi turnați ¼ de ceașcă cu oțet alb. În ​​acest fel eliminați reziduurile de săpun și neutralizați alcalinitatea. Un alt avantaj al acestei soluții este că înmoaie mătasea și îi restabilește strălucirea. Acum trebuie doar să clătiți bine rochia și să o uscați cu ajutorul unui prosop.

Sfaturi despre cum curățați diverse rochii de seară fără a le deteriora

Dacă nu puteți curăța rochia sau doriți să folosiți un produs de curățat din comerț, apelați la o soluție de scos pete. Căutați în magazin un produs care nu conține substanțe chimice și enzime care pot deteriora hainele delicate.

Încercați să curățați pata imediat ce apare. Dacă așteptați, pata poate fi mai dificil de eliminat.

Dacă pata este veche și vă este frică să nu deteriorați rochia, cel mai bine este să duceți rochia la o curățătorie chimică.

Dacă nici după ce ați curățat-o chimic pata nu a dispărut, vă recomand să vă cumpărați o rochie nouă intrând pe site-ul nouamoda.com. Sunt singură că în acest magazin online veți descoperi rochia potrivită pentru voi.

 

De asemenea, ai putea dori...

15 răspunsuri

 1. Oana spune:

  Foarte bun site-ul, like!

 2. Daniela spune:

  Sper ca veti reveni in 2021 😉

 3. Doamna Raluca spune:

  Daca exista posibilitate, recomand s-o duceti la spalatorie.

 4. Bianca spune:

  Imi place content-ul, sa fiti mai activa 😉

 5. Nicoleta spune:

  Aveti content foarte bun, sa postati mai des 😉

 6. Sorina spune:

  Foarte bine explicat. Big like 😉

 7. Ioana spune:

  Au chestii foarte dragute pe site. Like 😀

 8. Elena spune:

  Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.