Sfaturi pentru alegerea încălțămintei la copii

Alegerea încălțămintei potrivite evită posibilele probleme care pot să apară la nivelul sistemului musculo-scheletic al copiilor.

A început școala. Copiii sigur au nevoie de încălțăminte cu un număr diferit ( la fiecare trei luni, piciorul copiilor crește între 7 și 8 milimetri), de aceea trebuie să le cumpărați pantofi, ghete sau cizme corespunzătoare. Trebuie să alegeți modele care să se potrivească nevoilor lor motorii, care să permită o dezvoltare corectă a piciorului și a sistemului locomotor și să respecte fiziologia și biomecanica piciorului.

În prezent, există o gamă variată de încălțăminte în magazinele online create pentru a vă oferi posibilitatea de a face cumpărături la prețuri excepționale. Oricând doriți, stând comod pe canapeaua din propria casă, puteți cumpăra ghete pentru fete, de exemplu. Comanda vă va veni în cel mai scurt timp posibil, fără să umblați o zi întreagă prin magazinele convenționale.

 Vreți să aflați cum puteți alege încălțămintea potrivită pentru sezonul de toamnă-iarnă?

 1. Pantoful trebuie să ajungă sub oasele laterale ale gleznei și, în cazul cizmelor sau ghetelor, să fie suficient de flexibile pentru a permite deplasarea completă a articulației gleznei.
 2. Talpa încălțămintei trebuie să fie plată și flexibilă.
 3. Pantofii potriviți sunt plați și cu toc foarte mic, pentru a promova echilibrul și a proteja picioarele și spatele. În plus, trebuie să fie suficient de lați în față pentru a permite degetelor să se deschidă și să se miște liber.
 4. Se recomandă achiziționarea de încălțăminte din piele naturală.
 5. Modelul cel mai potrivit este cel care se adaptează și se fixează bine pe picior. De asemenea, este bine să aibă șireturi sau velcro. Modelele tip flip-flops, șlapii sau balerinii nu sunt recomandate, deoarece dau impresia că încălțămintea sare din picioare la fiecare pas, obligând degetele să se forțeze să o prindă.
 6. Chiar dacă ați ales încălțămintea potrivită, rețineți că pantofii și teneșii sau adidașii trebuie folosiți doar câteva ore pe zi. Este indicat ca în casă picioarele să fie libere. Acasă copiii ar trebui să poarte șosete sau papuci antiderapanți pentru casă, dacă nu există contraindicații.
 7. Încălțămintea trebuie probată cu șosete în picioare. În plus, trebuie să vă asigurați că există un decalaj între 0,5 și 1,5 centimetri între cel mai lung deget de la picior și pantof. Apăsați vârful în partea de sus pentru a vedea dacă degetele se freacă de el: dacă da, încălțămintea este prea mică.
 8. Cel mai bun moment pentru a încerca încălțămintea este la sfârșitul zilei, când picioarele copilului sunt mai umflate. Este indicat să se ridice în picioare, astfel încât greutatea să se lase pe ambele picioare.
 9. Nu cumpărați niciodată încălțăminte cu un număr mai mare, pentru ca cel mic să o poată folosi mai mult timp. În cazul în care mărimea încălțămintei nu este corectă, dimensiunea sa ar putea modifica felul în care copilul merge sau poate crea blistere.
 10. Cele mai frecvente boli datorate folosirii încălțămintei necorespunzătoare variază de la deformarea degetelor și a unghiilor la tendinita lui Achile, dureri în talpa piciorului, negi sau eczeme din cauza materialelor sintetice. În timpul maturizării mersului, este necesar să se efectueze revizii periodice pentru a verifica dacă nu există complicații și, dacă există, luați măsurile necesare pentru a nu afecta alte zone, cum ar fi genunchii sau spatele.

Sper ca aceste sfaturi să vă ajute să alegeți încălțămintea potrivită pentru cei mici. Spor la cumpărături vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. seby spune:

  Util articolul. Avem si noi probleme cand cumparam incaltaminte pentru copii.

 2. Andra spune:

  Excelent site-ul, multumesc pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.