Mărimea potrivită pentru lenjeria de pat

Pentru că dormitorul este sanctuarul în care te refaci după o zi lungă și aglomerată, este important să ai o lenjerie de pat de calitate, nu doar aspectuoasă, ci care să fie și realizată dintr-un material rezistent și confortabil.


Lenjeriile de pat sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Atunci când avem de ales între o lenjerie single și una dublă, știm din start ce ne trebuie. Dar există mai multe dimensiuni pentru o lenjerie de pat single și diferite dimensiuni pentru una dublă. Așadar, care este cea mai potrivită dimensiune pentru lenjeria de pat?
Răspunsul este influențat de mai mulți factori: mărimea plapumii, a pernelor și a saltelei. Există dimensiuni diferite ale plapumii, pernelor și saltelei folosite pentru un pat de bebeluși, un pat de copii sau unul de adulți. Mărimea așternuturilor trebuie să varieze și ea în funcție de pat, dacă folosești un pat adecvat vârstei-pentru bebeluși, copii sau adulți.
În cazul pernelor pentru adulți, cele mai pupolare sunt cele cu mărimea 50 x 70 cm, iar pe locul doi sunt cele cu dimensiunea 70 x 80 cm. În cazul pernelor pentru copii, dimensiunea cel mai des întâlnită este 50 x 60 cm.
Mărimea plăpumilor pentru adulți diferă atât în lungime, cât și în lățime. Pot avea o lungime normală sau extra lungă, pot fi single sau duble. Bineînțeles, în aceste condiții și mărimea variază. La achiziționarea unei huse de pilota, cu cât țesătură este mai deasă, cu atât materialul este mai rezistent și, prin urmare, calitatea lenjeriei este mai mare. În plus, felul în care este țesut materialul influențează finețea lenjeriei. În funcție de țesătură, unele lenjerii vor fi mai moi, altele mai aspre. De cele mai multe ori este recomandat ca cearșaful de plapumă să fie cu 5 cm mai lung și cu 5 cm mai lat decât plapuma. Astfel, plapuma are loc mai bine cearșaf.
Înainte de a cumpăra lenjeria de pat trebuie cunoști dimensiunea plapumii, saltelei pernei. Astfel, nu vei fi dezamăgit atunci când vei ajunge acasă și nu vei avea surpriza că lenjeria este prea mare sau prea mică.
Lenjeriile de pat sunt disponibile în diverse tipuri de materiale precum flanel, bumbac 100%, bumbac satinat, creponat microfibră. Foarte mulți preferă lenjeriile din bumbac 100%, deoarece sunt mai plăcute la atingere și sunt realizate dintr-un material natural, care se aerisește bine. Avantajul lenjeriilor din poliester, pe de altă parte , este că acestea nu intră la apă și nu se șifonează.
Cel mai căutat material pentru lenjerii este bumbacul. Pe lângă lenjeriile 100% bumbac, bumbacul satinat estemai fin și este apreciat de cei care vor o lenjerie mai lejeră, iar bumbacul flanelat este mai gros și este potrivit pentru perioadele reci.
Bumbacul păstrează căldura în timpul iernii și lasă lenjeria să se aerisească în timpul verii, de aceea lenjeriile din bumbac sunt cele mai căutate și apreciate.
Cearșafurile sunt disponibile în două modele: neted și cu elastic, și în diverse mărimi. Unele cearșafuri sunt realizate din material care se întinde, de aceea nu e o problemă dacă nu se potrivesc perfect cu patul tău. De obicei, cearșafurile sunt realizate din bumbac sau un amestec de bumbac și poliester.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.