Cum putem reduce cantitatea de calorii zilnice pentru a pierde în greutate

Știați că lipsa de somn, prin faptul că nu permite ca semnalul de sațietate să ajungă la creier, ne poate face să ne îngrășăm? De asemenea, un somn insuficient stimulează apetitul.

Caloriile, obiceiurile proaste și lipsa de exerciții fizice ne fac să ne îngrășăm. De aceea, reducerea cantității de mâncare este vitală pentru menținerea greutății ideale și implicit a sănătății.

Punerea în aplicare a unui program de pierdere în greutate va fi ineficientă dacă nu luăm în considerare cantitatea de calorii pe care o consumăm zilnic. Este necesar să știm câte calorii sunt necesare pentru a ne menține sănătoși. Dacă depășim cantitatea necesară de calorii, ne vom îngrășa.

Experții în nutriție indică faptul că trebuie să reducem 500 de calorii pe zi pentru a pierde în greutate. Dar asta nu înseamnă doar să încetăm să mâncăm, ci să combinăm o bună rutină de exerciții cu o dietă echilibrată.

Metode pentru a reduce cantitatea de calorii zilnice

Trebuie să dormim bine

Credeți sau nu, scăderea în greutate este legată de numărul de ore pe care le dormim pe zi. Somnul insuficient cauzează o producție mai mare a unui hormon care nu doar stimulează pofta de mâncare, ci și inhibă semnalul de sațietate la nivelul creierului. Cu cât dormim mai mult, cu atât ne gândim mai puțin la mâncare.

În plus, somnul ne ajută să fim mai plini de energie pentru a face față stresului zilnic, să ne îmbolnăvim mai puțin, să evităm stresul etc. Este indicat să încercăm să respectăm orele de somn (să ne culcăm și să ne trezim la aceeași oră zilnic).

Să respectăm o rutină de exerciții fizice

Nu există nicio îndoială că exercițiile fizice sunt ideale pentru de a pierde în greutate și pentru a  reduce caloriile acumulate la prânz. Trupul, fiind în mișcare, va arde caloriile. Pentru a face mișcare nu trebuie să mergem la sala de fitness pentru asta. Putem face jogging, putem merge pe jos sau cu bicicleta, putem folosi un stepper.

Dacă optăm pentru un stepper, trebuie să știm că, în funcție de gradul de dificultate al exercițiului realizat pe stepper, putem arde un număr impresionant de calorii, în câteva minute de antrenament. Pe lângă numărul de calorii arse, stepper-ul este un aparat fitness care ne ajută să tonifiem  musculatura gambelor și a coapselor, reducând in același timp centimetri de celulită și țesut adipos.

Intrând pe inSPORTline vom găsi diverse modele de steppere de vânzare, la prețuri accesibile. Odată achiziționat, îl vom putea folosi fără probleme și acasă.

După folosirea stepper-ului ar fi bine să ne relaxăm cu ajutorul unui aparat de vibromasaj. Cu toții știm cât de benefic este masajul pentru întreg organismul și psihicul nostru. Datorită unui astfel de aparat ne vom putea răsfăța, reduce stresul, alina durerea și simți plini de sănătate.

Aparate de vibromasaj găsim tot pe insportline.ro. Nu trebuie decât să intrăm pe site și să achiziționăm aparatul care ne place mai mult.

Dar asta nu e tot. Pentru a reduce caloriile trebuie să bem multă apă, să consumăm fructe și legume și alimente mai puțin grase, să diminuăm cantitatea de zahăr etc. Dacă vom ține cont de toate aceste aspecte, cu siguranță vom pierde în greutate.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ica spune:

    Eu va recomand sa folositi in paralel si o brata fitness sau un smartwatch pentru urmarirea arderilor. Totodata ar fi o idee buna ca sa mergeti la un nutritionist si sa va aflati varsta metabolica – veti ramane surprinsi sa aflati cat de rapid este metabolismul vostru si cat de mult il veti intineri prin miscare si un stil alimentar sanatos. Mult sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.