Top 5 greșeli de amenajări interioare pe care trebuie să le eviți

Să ai o casă amenajată cu bun gust necesită documentare și alocare de resurse – timp, bani și imaginație. Dacă nu ai bugetul necesar angajării unui designer de interior care să se ocupe într-un mod profesionist de încăperile casei tale, ai noroc că există reviste și site-uri dedicate ultimelor trenduri în domeniu, care te vor ajuta să organizezi practic, dar și cu stil, orice cameră – de la baie, până la camera copilului.

Pentru început, trebuie să hotărăști dacă îți dorești o casă decorată în stil minimalist ori maximalist. Dacă unii specialiști urmăresc să pună accentul pe doar câteva piese de mobilier de calitate și să construiască un spațiu aerisit și liber, alții se orientează către încăperile aglomerate, cu multe elemente decorative și spații de depozitare pentru cărți, rame foto, suveniruri din călătorii și altele. Niciuna dintre opțiuni nu este greșită, însă este indicat să păstrezi același stil pentru toată casa, pentru a da dovadă de bun gust și eleganță. Greșelile în ceea ce privește amenajările interioare sunt frecvente, chiar și în cazul unor designeri profesioniști, însă cu puțin ajutor, le poți evita pe cele mai importante dintre acestea.

Află care sunt cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când îți decorezi singur casa:

  1. Nu da greș în alegerea parchetului. În primul rând, decide asupra culorilor de bază ale camerei pe care o decorezi. Astfel, dacă îți dorești să predomnine nuanțe calde ale pereților, opteză pentru un parchet din lemn masiv, în culori naturale, pe care îl găsești pe site-ul Valprest Parchet și care va completa atmosfera caldă și primitoare. Acest tip de pardoseală va conferi mult stil și bun gust casei tale.
  2. Mulți ignoră importanța unor detalii precum aglomerările de cabluri, de aceea este indicat să le maschezi pe cât posibil. Pe pagina Catena Electric găsești accesorii care să te ajute să eviți aspectul neplăcut al firelor din toată camera. Asigură-te că le montezi în locuri acoperite de piese de mobilier, ghivece mari de flori sau alte elemente decorative.
  3. Ține întotdeauna cont de sursele naturale de lumină. Culorile pereților și ale accesorilor, mobila și plantele de interior pe care le alegi trebuie să arate bine în lumina naturală și, cel mai important, să nu acopere ferestrele, ușile sau pereții de sticlă prin care soarele pătrunde înăuntru. Pentru un plus de bun gust și eleganță, alege perdele simple în nuanțe deschise, dar netransparente. Acestea permit luminii să intre în casă, dar nu și ochiilor celor curioși.
  4. Nu ignora efectul incredibil pe care îl au oglinzile, în special în spațiile mici. Ele nu sunt destinate numai dressing room-ului, dormitorului sau băii, ci pot fi amplasate oriunde în casă pentru a reflecta lumina și a crea impresia unui spațiu mult mai mare. Alege rame metalice sau de lemn și evită-le pe cele din plastic, cât timp nu este vorba de camera copilului.
  5. Dimensiunile covorului pot distruge întreg aspectul camerei. Speacialiștii recomandă alegerea covoarelor pe dimensiunile spațiului dintre canapea, fotolii și măsuța de cafea. Carpetele mici nu creează impresia de spațiu primitor și nici nu umplu camera așa cum ar trebui. În schimb, un singur covor în mijlocul încăperii este suficient pentru a indica centrul de interes.

Evitând aceste 5 mari erori în ceea ce privește amenajările interioare, ai șansa să compui un spațiu corect proporționat și de bun gust. Eleganța cu care maschezi detaliile va cântări mult în abilitățile tale de a oferi casei cele mai de calitate finisaje și un aspect de plăcut și primitor.

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Marius spune:

    Foarte interesant articolul, sfaturi utile pentru cei care nu se prea pricep la amenajari. Intr-adevar, atunci cand te hotarasti sa amenjezi locuinta trebuie sa te documentezi inainte. Elementele, piesele de mobilier, decorurile trebuie sa fie imbinate intr-un mod armonios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.