Cum ai grijă de tine pe durata sarcinii

Sarcina: o perioadă extrem de frumoasă din viața oricărei femei, care reușește să transforme atât viitoarea mămică, cât și pe cei din jurul ei, chiar dacă nu este totul doar roz și uneori pot apărea diverse probleme. Rămâne important însă ca ea să acorde o mare atenție tuturor lucrurilor care fac parte din cotidian și să accepte schimbările care au loc atât în ce o privește fizic și psihic, cât și în ce-l privește pe ce-l care-i stă alături la bine și la greu.
Deși multe femei spun că nu contează sexul fătului și că își doresc doar să fie sănătos și voinic la naștere, de fapt, cele mai multe își imaginează că va fi fată sau băiat, devenind extrem de stresate că vor fi dezamăgite într-un final. Acest aspect este unul dintre factorii de stres ai unei viitoare mămici, la acesta adaugandu-se defectele amplificate ale partenerului de viață, riscul pierderii sarcinii în primul trimestru, gândul la momentul nașterii, toanele uneori agresive, alimentația și altele.

Iată câteva sfaturi pentru o sarcină fără probleme:
• Pentru ca această aventură să se termine cubine, viitoarea mămică trebuie să meargă să-și facă analizele și controalele obligatorii la medicul specialist încă din primele săptămâni de sarcină, dacă acest lucru nu a fost făcută înainte. Medicul de familie nu poate suplini decât într-o mică măsură atribuțiile obstetricianului, așa că gravida trebuie neapărat să meargă la specialist.

• Condițiile de viață ale gravidei trebuie să fie unele cât mai bune. De exemplu, în perioada iernii, aceasta trebuie să aibă grijă să nu-i fie frig și să aibă căldură suficientă în așa fel încât să nu răcească pentru că tratamentele medicamentoase sunt, de regulă, interzise putând afecta fătul. O idee genială pentru orice locuință devine încălzitul electric al pardoselii, astfel încât gravida poate sta și în picioarele goale prin casă fără probleme. Descoperă site-ul https://www.pasinstal.ro/incalzire-in-pardoseala pentru cele mai bune oferte.

• Gravidele trebuie să se ferească și de boli sau de diferite bacterii periculoase. De aceea, citeste mai multe despre Citomegalovirus, dar și despre alte probleme care pot duce la avort sau boli severe la nou-născuți.

• Pe durata sarcinii, serviciul poate deveni o problemă. Evident că orice femeie aflată în această situație poate munci fără probleme, însă trebuie să se asigure că va avea grijă să nu se suprasolicite fizic, să facă pauze dese și scurte, să ceară ajutorul atunci când simte că nu poate să se descurce, să se îmbrace și să se încalțe cât mai confortabil, dar și să alterneze statul pe scaun cu mișcarea.

• Alimentația joacă un rol foarte important în sarcină. Dieta trebuie să fie echilibrată și sănătoasă, iar mămica nu va mânca cât pentru doi, dacă vrea să își mențină siluetă: fructele, legumele, alimentele bogate în proteine. Suplimentele nu vor fi uitate nici ele: acidul folic, calciu sau fierul.

• Exercițiile fizice regulate sunt cele care ajută orice gravidă pe durata sarcinii, pentru că va acumula mai multe kilograme. În plus, mișcarea regulată îi va ridica moralul și va îndepărta starea de depresie. Evident, aceste exerciții vor fi unele ușoare, de tip yoga, înot, plimbare în aer liber etc.
În concluzie, o femeie însărcinată trebuie să aibă mai multă grijă de ea pentru a-și proteja sănătatea și a se menține în formă până la naștere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.