Importanța securității la locul de muncă

Un accident poate schimba pentru totdeauna viața familiei, prietenilor, comunităților și  colegilor. Toți cei care ies de la muncă în fiecare zi ar trebui să se întoarcă acasă în siguranță.  Angajatorii trebuie să se asigure că soții se întorc la soțiile lor, nevestele la soții lor, părinții la copiii lor și prietenii la prietenii lor. Acesta este cel mai important motiv pentru a crea un mediu de lucru sănătos și sigur. Dar nu este singurul motiv.

Reducerea vătămărilor va reduce costurile afacerii

Dacă un lucrător este rănit în timpul zilei de lucru, compania pierdute multe ore de muncă, ratele de asigurare cresc odată cu primele de compensare a lucrătorilor și a eventualelor litigii. Productivitatea se pierde atunci când alți lucrători trebuie să înceteze să mai lucreze pentru a se putea vindeca. Chiar și după ce angajatul rănit este trimis acasă sau dus la spital, ceilalți angajați pot fi distrași sau au nevoie de timp liber pentru a-și reveni din șocul emoțional.

Angajații care se simt în siguranță sunt angajați loiali

Orice companie știe că demisia și absenteismul angajaților pot fi mari obstacole, dar când se creează un loc de muncă sigur și sănătos, se pot reduce aceste probleme în diferite moduri. Investind în securitatea muncii un angajator construiește încredere. Implicarea angajaților în deciziile de securitate prin rapoarte, comitete, instruiri și întâlniri arată că opinia lor este importantă.

Angajatorii care se implică în îmbunătățirea securității muncii, demonstrează în mod concret că sunt interesați de bunăstarea angajaților. În acest fel, lucrătorii răspund, muncind mai bine, fiind mândri de locul lor de muncă și rămânând loiali acestuia.

Siguranța îmbunătățește calitatea

Încă o dată, companiile care pun siguranța angajaților pe primul loc oferă produse sau servicii de o calitate mai bună. În unele cazuri, acest lucru se datorează faptului că un loc sigur de muncă tinde să fie unul mai eficient. În alte cazuri, este vorba despre concentrare. Lucrând într-un mediu de muncă sigur și sănătos, unde se ține seama de microclimat și ergonomia muncii, lucrătorii sunt capabili să se concentreze pe calitatea activității pe care o desfășoară.

Rezultatele? Produse și servicii mai bune, care îi determină pe clienți să fie loiali unei anumite firme. Astfel, cresc vânzările și implicit profitul.

Din acest motiv, securitatea muncii este mai mult decât o chestiune de răspundere legală și amenzi mari. Este vorba despre crearea unui mediu de lucru productiv, eficient și inspirator, astfel încât toată lumea să vrea să lucreze acolo. Este vorba despre crearea unei companii foarte profitabile unde angajamentul și loialitatea salariaților sunt esențiale, unde există o cultură a securității și sănătății în muncă.

De aceea este atât de important ca fiecare angajator să opteze pentru servicii de securitatea muncii de calitate, să nu fie tariful singurul criteriu de selectare a ofertelor.

Dacă lucrătorii desemnați și/sau serviciul intern de prevenire și protecție a muncii nu pot să efectueze toate activitățile care au în vedere securitatea și sănătatea în muncă, atunci trebuie să se apeleze la un serviciu extern.

Printre firmele care oferă servicii de securitate și sănătate în muncă și protecția muncii București se află Euramis Consulting, cu experiență de 20 de ani în domeniu. Specialiștii acestei firme vor colabora cu cei de la serviciul intern în vederea obținerii celor mai bune rezultate privind managementul de protecția muncii.

Activitatea de securitate și sănătate în muncă cuprinde o serie de etape extrem de importante, de care Euramis Consulting se va ocupa îndeaproape colaborând permanent cu serviciul intern.

Pentru a afla mai multe informații despre identificarea și semnalizarea pericolelor, evaluarea riscurilor de accidentare,programe și măsuri de prevenire, instruiri clasice și online, asigurarea cerințelor legale SSM pentru munca la domiciliu etc., luați legătura cu profesioniștii Euramis Consulting.

Nu veți regreta!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Sep 1, 2018

    […] Importanța securității la locul de muncă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.