Stomatologie: 5 ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI despre implantul dentar

Cu siguranță, toată lumea își dorește un zâmbet perfect și oricine vrea să aibă o dantură cât mai sănătoasă. Din păcate, multe persoane nu sunt înzestrate cu dinți sănătoși de la natură și, în aceste cazuri, este necesară intervenția medicilor stomatologi.
Unul dintre cele mai moderne tratamente indicate pentru restaurarea dinților este reprezentat de implantul dentar. Având în vedere că aceasta este o tehnică pe care cei mai mulți dintre dentiști o recomandă, pacienții sunt curioși să descopere răspunsuri importante cu privire la această intervenție. Dacă și tu ești unul dintre aceștia, descoperă, în continuare, câteva întrebări și răspunsuri referitoare la acest subiect.

Iată 5 ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI referitoare la implantul dentar:

Întrebarea 1: Ce este implantul dentar?
Răspuns: Implantul dentar constă într-o piesă metalică din titan, de forma unui șurub, care servește drept înlocuitor pentru rădăcina dentară și care devine suport pentru viitoarea lucrare, fie ea fixă sau mobilă. Totodată, acesta reprezintă o metodă eficientă de înlocuire a dintelui, care este capabilă să redea peste 95% dintre caracteristicile dintelui înlocuit. Cu alte cuvinte, implantul dentar este un tratament în cazul edentației, a dinților imposibil de tratat și a afecțiunilor parodontale avansate.

Întrebarea 2: În ce situații este nevoie de un implant dentar?
Răspuns: Orice persoană care își dorește să aibă parte de o dantură perfectă, din punct de vedere estetic, poate opta pentru un implant dentar. Cu toate acestea, există anumite situații în care acest tratament devine o necesitate. Printre pacienții care au cu adevărat nevoie de un astfel de tratament se numără cei care au pierdut unul sau mai mulți dinți, cei care se confruntă cu afecțiuni iremediabile la nivelul danturii, dar și cei care suferă de parodontoză. Așadar, dacă te regăsești într-unul dintre aceste cazuri, nu ezita să optezi pentru un implant dentar, însă nu înainte de a primi recomandarea din partea medicului stomatolog.

Întrebarea 3: Cât durează și cât de dureros este procedeul de inserare?
Răspuns: În mod normal, înserarea implanturilor dentare se face sub anestezie locală, motiv pentru care această intervenție nu este dureroasă. În ceea ce privește timpul de lucru, acesta poate varia, în funcție de problemele cu care se confruntă pacientul, dar și de medicul care efectuaza tratamentul. În acest sens, poți beneficia de un implant dentar rapid la Dr Ion MELNIC in Bucuresti, una dintre clinicile ai căror medici rezolvă cu succes și eficiență toate cazurile ce implică intervenții de inserare a implantelor dentare. Astfel, deși această procedura nu implică dureri, pentru a beneficia de cele mai bune servicii stomatologice, alege cu grijă clinica în care te vei trata.

Întrebarea 4: Care sunt costurile unei astfel de intervenții?
Răspuns: În primul rând, trebuie să știi că asigurările de sănătate nu acoperă costurile unui astfel de tratament. De asemenea, este important de reținut faptul că prețul unui implant dentar, variază în funcție de calitatea materialului din care este realizat, de design-ul acestuia, dar și de caracteristicile suprafeței ce pot fi vizibile doar la microscop. Astfel, costurile unei astfel de intervenții reflectă calitatea implantului, dar și a pieselor conexe. În acest sens, da click aici și descoperă prețurile exacte pentru o astfel de intervenție, dar și pentru alte tratamente de care poți beneficia la Clinică Dr Melnic. În mod cert, dacă îți dorești ca dantura ta să fie cât mai aproape de perfecțiune, merită să investești în acest tratament.

Întrebarea 5: Care este durata de viață a unui implant?
Răspuns: Atunci când vine vorba despre durata de viață a unui implant dentar, aceasta diferă de la un pacient la altul. Cu toate astea, în cazul celor care acordă importanță igienei dentare și controalelor stomatologice regulate, durata de viață a implantului este mult mai mare, comparativ cu cazurile în care pacienții neglijează acest aspect. Astfel, în general, durata medie a unui implant este de aproximativ 10 ani, însă acesta poate rezista chiar și o viață întreagă.
Așadar, acestea sunt răspunsurile pentru cele mai frecvențe întrebări legate de implantul dentar. În cazul în care îți dorești să optezi pentru acest tratament, ține cont de aceste informații și, bineînțeles, solicită opinia unui medic stomatolog avizat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.