Top 5 obiecte pe care să NU le ții la îndemână celor mici!

Atunci când ai un bebeluș, trebuie să îți ajustezi locuința, în așa fel încât acesta să nu aibă acces la obiecte care l-ar putea răni sau pe care le-ar putea strica sau sparge. Deși este destul de dificil, la început, cu timpul vei învață să gestionezi situația și să procedezi corect.
Momentan, citește până la final acest articol și vezi care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le depozitezi într-un loc sigur, ferit de accesul celui mic.

Top 5 obiecte la care micuțul NU trebuie să aibă acces!

  1. Telefonul mobil

Când sunt mici, copiii au tendința de a atinge și de a analiza fiecare obiect nou pe care îl observă în casă. În consecință, atunci când te văd pe tine folosind smartphone-ul, vor deveni imediat curioși. Pentru a evita situația în care bebelușul scapă telefonul din mână pe o suprafață dură, dă un click aici și cumpără-ți o husă rezistentă și o folie de protecție. Cu siguranță, îți va fi de ajutor!

2. Pungile și ambalajele periculoase
Când ai un bebe, cumpărăturile fac parte din activitățile de zi cu zi. Pentru a-ți ușura munca, poți comanda online, de pe https://www.babyneeds.ro/scutece-bebeluși/, toate produsele de care ai nevoie. Atunci când depozitezi în casă obiectele cumpărate, evită să lași pungile și ambalajele la îndemâna celui mic, căci acestea reprezintă un real pericol de sufocare!

3. Detergenți și soluții de curățenie

Nu numai ca acestea pot fi varsate cu usurinta, dar sunt si extrem de toxice, in cazul in care sunt atinse sau inghitite. De aceea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita detergentilor si altor solutii periculoase, precum spray-urile, odorizantele, dar si produsele cosmetice – deodorantele, rujurile, sampoanele, gelurile de dus si cremele. Depoziteaza-le in acelasi loc, departe de micutul tau!

4. Bijuteriile
Daca obisnuiesti sa iti pastrezi bijuteriile expuse, pe suporturi sau in sertare usor accesibile, este cazul sa renunti la acest obicei. In cazul in care detii cercei, coliere, bratari si inele, mai ales din materiale pretioase, pastreaza-le intr-un loc aflat la o inaltime superioara, pentru ca bebe sa nu le poata rupe, deteriora sau pierde.

5. Ustensilele din bucatarie

Dacă, înainte de nașterea celui mic, nu acordai o foarte mare atenție locurilor în care păstrezi ustensilele de bucătărie, acum va trebui să o faci. În primul rând, obiectele precum furculițele și cuțitele trebuie să fie păstrate în sertare speciale, securizate cu sistem de închidere special creat pentru bebeluși. Nu numai acestea pot reprezenta un pericol, ci și paharele, farfuriile și bolurile din sticlă. Acestea se pot sparge, iar cioburile îți pot răni copilul. Așadar, investește într-un mecanism de închidere sigur, pentru ca bebe să se afle mereu în siguranță!

Acestea fiind spuse, cele de mai sus sunt doar o parte dintre obiectele pe care cel mic nu trebuie să le atingă. Verifică-ți locuința și asigură-te ca respecți cele 5 sfaturi!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.