5 obiecte care NU trebuie să îți lipsească din casă atunci când ai un BEBELUȘ!

Dacă ai devenit, de curând, mămică, există câteva lucruri pe care trebuie să le achiziționezi imediat. Fără acestea, îngrijirea celui mic devine dificilă sau, în unele cazuri, chiar imposibilă. Așadar, urmărește, în continuare, obiectele de pe listă și verifică dacă tu le deții.
Iată 5 obiecte ESENȚIALE pe care trebuie să le ai în locuință, atunci când în viața ta apare un copil!

  1. Instrumentele necesare monitorizării celui mic

Bebeluș
Atunci când este nou-născut, micuțul tău are nevoie de supraveghere permanentă. Trebuie să te asiguri că el are o temperatură normală, astfel că un termometru este esențial. De asemenea, intră pe https://www.ilbambino.ro/cântare-pentru-bebeluși/ și achiziționează-ți un cântar special pentru bebe. În primele luni de viață, până la un an, va fi nevoie să îi monitorizezi greutatea și lungimea, pentru a te asigura că el se dezvoltă normal.

2. Un aspirator pentru nas
Deși, pentru cel mic, acest aparat poate părea de-a dreptul înfricoșător, el este deosebit de important pentru respirația corectă a celui mic. Pentru că bebelușii nu pot exprima, în prima fază, ce nemulțumiri și ce disconfort au, de multe ori, nasul înfundat reprezintă o problemă. Așadar, cumpără un aspirator pentru nas, pentru a-l obișnui pe bebe cu acesta, încă de la început. Îți va fi un real ajutor!

  1. Medicamente potrivite

Cei mici pot întâmpina probleme neprevăzute de sănătate și, de aceea, este important ca tu să ai la îndemână tot ce ai nevoie. Acest lucru nu înseamnă că trusa medicală obișnuită te scoate din orice impas, căci bebelușului nu îi poți administra orice fel de tratament. Consultă-te cu medicul tău și, împreună cu acesta, concepeți o listă cu produse permise și modalitatea în care trebuie să procedezi, în caz de nevoie.

4. Pătuțul special
Multe mămici au impresia că, dacă îl culcă pe cel mic în același pat în care dorm și ele, îl ocrotesc pe bebeluș și îl fac să se simtă mai bine. Adevărul este că acest obicei poate fi extrem de periculos pentru el căci, în timpul somnului, tu te poți mișca inconștient și îl poți răni pe bebe. În plus, încă de la început, trebuie să îl obișnuiești să doarmă singur, pentru a nu avea probleme, mai târziu.

5. Cărți de parenting

Dacă bebelușul este primul tău copil, trebuie să investești serios în educația acestuia. Pentru a putea face acest lucru, trebuie neapărat să te documentezi corect, din surse sigure. Chiar dacă te gândești ca o carte nu este esențială pentru cel mic, cunoștințele tale în materie de parenting sunt. Așadar, interesează-te și citește cât poți de mult despre noi metode de creștere a celor mici. Astfel, îți vei lărgi orizonturile și îi vei putea oferi bebelușului tău o viață armonioasă!

Așadar, dacă a apărut un copil în viața ta, ia în calcul toate aceste aspecte și asigură-te că îi poți oferi strictul necesar și chiar mai mult!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.