Rolul avocatului în societate

Cuvântul avocat își are originea în termenul latin „advocare“ latin al cărui sens este de asteptare. Adică, avocatul este acea persoană care joacă rolul de  mijlocitor sau mediator pentru cei care la un moment apelează la serviciile sale. Acesta este un bun cunoscător al  legii care guvernează viața unei societăți. Avocatul oferă sfaturi și consultanță juridică cu privire la adevărul înțeles al aplicării unei legi.

Pentru a înțelege mai bine misiunea socială reală a avocatului trebuie să ne reamintim de rolul pe care juristconsultul îl avea în perioada de glorie a legii și / sau în Imperiul Roman. În această perioadă juristconsultul era un avocat proeminent în societate, cu profunde cunoștințe de drept. Acesta era consultat în cele mai importante probleme de interes ale societății, iar opinia sa era considerată un criteriu de necontestat și concludent care trebuia să fie respectat de către toți. Istoria susține că opinia sa în acel moment a avut forța unei sentințe judecătorești.

Dacă recurgem la sensul gramatical al cuvântului drept, acesta înseamnă rectitudine procedurală, ceea ce înseamnă că avocatul este un promotor al dreptății, cel care folosindu-se de cunoștințele poate rezolva neînțelegerile sau conflicte dintre indivizi sau dintre indivizi și grupuri, instituții sau organizații ale societății.

Dreptul, în sensul său actual este strâns legat de avocat. Este un element fundamental al unei țări sau societăți. Pentru ca o societate să trăiască civilizat, într-un cadru de respect reciproc, trebuie să se respecte normele de drept.

Misiunea socială a avocatului, în concepția sa doctrinară, este una nobilă. Avocatul este consilierul celor care au nevoie să fie asistați de o persoană care cunoaște foarte bine legea. Acesta are capacitatea de a-i apăra în cazul apariției unor litigii, care le-ar putea afecta drepturile sau interesele lor.

Trăim în epoca tehnologiei, ceea ce s-ar putea spune că este foarte bine, avem acces la foarte multe informații, inclusiv despre cabinet avocatura Sibiu. Este suficient să scrii pe Google avocati online și iti apare site-ul firmei de avocatura Suciu&Suciu, o firmă cu experiență vastă în acest domeniu.

Logistic, tehnologia este o armă cu mai multe tăiușuri, pentru că răspunsul la fiecare dintre problemele actuale se găsește în istoria deja scrisă și de multe ori în etimologia cuvintelor. Avocatul este chemat să organizeze și să apere societatea, să contribuie la dezvoltarea și organizarea legală a acesteia, apelând mereu la justiție. De asemenea, el luptă pentru respectarea drepturilor celorlalți. Avocatul nu ar trebui să apere numai instituțiile și legile, ci ar trebui să contribuie la punerea în aplicare a justiției orientată spre apărarea drepturilor omului.

Avocații de la firma de avocatură Suciu&Suciu oferă servicii de înaltă calitate, orientate spre apărarea drepturilor clienților, încercând să obțină cele mai bune rezultate. De asemenea, oferă fiecărui client o informare completă despre ce posibilități există în cazul problemei juridice pe care clientul le-o prezintă. Această informare sau mai bine zs consultație juridică este gratuită, astfel că este la îndemâna oricui.

Avocații  de la Suciu&Suciu abordează profesia de avocat într-un stil propriu, de aceea ei sunt cei care pot să găsească răspuns la problemele voastre legale. Contactați-i!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.