Lapte condensat caramelizat, dulce de leche de poveste

Dulce de leche este utilizat pe scară largă la plăcinte, prăjituri, înghețată și tot felul de deserturi, și poate fi, de asemenea, consumat și fără a fi folosit în diverse produse de patiserie. Dar care este povestea acestui produs? Argentinienii și uruguayenii susțin că dulce de leche s-a născut în țara lor. Dar acest deliciu este, de asemenea, larg răspândit în America Latină și este cunoscut sub nume diferite în funcție de regiune.

În Columbia, Peru, Bolivia, Ecuador și Panama îl numesc delicatesă albă; în Chile și Ecuador, pur și simplu delicatesă. Acest produs a ajuns, de asemenea, în Brazilia, unde se numește doce de leite și în Nicaragua, unde îl numesc bollo de leche.

În Mexic, el este cunoscut sub numele dulce de cajeta. În Europa există o versiune cu mai puțin caramel, care este produsă și consumată în special în Franța, și se numește confiture de lait.

Care este originea acestui produs?

Există încă discuții și dezbateri cu privire la originea sa. Unele voci spun că în anul 1829, s-a născut această delicatesă. În acel an, în Cañuelas, provincia Buenos Aires, la reședința lui Juan Manuel de Rosas, liderul federal, a avut loc o întâlnire. Rosas s-a întâlnit cu Juan Lavalle, liderul unitar, adversarul său politic. Lavalle a sosit înainte de întâlnire, el s-a așezat pe pat și, de oboseală, a adormit.

Între timp, una dintre menajerele pregătea o rețetă tipică a zilei: lapte cu zahăr, pentru a face mate de lapte (Yerba mate, lapte cald și zahăr). Când s-a dus să pregătească această băutură specifică zonei, a găsit adversarul dormind în patul patronului. S-a dus să anunțe paznicii și a lăsat laptele de foc.

Când Rosas a venit și a cerut mate, menajera și-a amintit că laptele cu zahăr încă fierbe.  Când a mers să-l aducă a observat că avea o consistență diferită, închisă și groasă. Se spune că Rosas a gustat și i-a plăcut gustul.

Alte voci ne spun că dulce de leche s-a născut în Uruguay. Se spune că s-a născut din mâinile sclavilor sosiți în această țară. Aceștia produceau dulce de leche, care s-a răspândit treptat.

În România am descoperit că dulce de leche este distribuit de brandul Delatte. Dulce de leche DeLatte este lapte condensat caramelizat.

 

 

Delatte Caramelo este lapte condensat indulcit caramelizat, dulce de leche gata preparat. Acest produs îl putem consuma direct din cutie sau îl putem folosi ca și topping pentru înghețate, fructe. De asemenea, dacă ne place orezul cu lapte, îl putem folosi ca și glazură pentru acest minunat desert al copilăriei.

Îmi plac foarte mult dulciurile de casă. Din punctul meu de vedere, sunt mai gustoase și mai sănătoase, de aceea fac des tot fel de prăjituri. Acum am decoperit că pot face și caramele. Laptele condensat caramelizat este perfect pentru caramele precum cele care le mâncam când eram mică.

Dacă și voi iubiți dulciurile de casă, echipa Delatte vă recomandă să folosiți lapte condensat caramelizat pentru a prepara brownies, înghețată cu zahăr ars, cupcakes și multe alte dulciuri minunate.

 

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.