De ce să alegem un serviciu web de calitate

Fiecare persoană care decide să-și facă un site este preocupată de alegerea unui serviciu de găzduire web de calitate. De multe ori au fost probleme cu serviciile firmelor de găzduire web, care au făcut schimbări neașteptate, ceea ce i-a împiedicat pe deținătorii de site-uri să și le acceseze panoul de control, mail-urile, etc.  Este frustrant să constați că munca ta de atâția ani se duce pe apa sâmbetei din cauza complicațiilor care apar. Dacă vrem să alegem un serviciu web de calitate, există câteva elemente de care trebuie să ținem cont, dacă ne dorim să avem probleme constante cu serverul.

Sfaturi pentru alegerea unui serviciu web de calitate

Înainte de a lua o decizie în privința serviciului web, trebuie să facem un studiu comparativ. Trebuie să analizăm toate opțiunile pe care le avem. Acest lucru nu este un lucru simplu, având în vedere că există foarte multe oferte pe internet. În orice caz, ar trebui să ținem cont de aceste elemente.

  1. Firma de găzduire trebuie să ofere un serviciu scalabil

Este important să studiem opțiunile în ceea ce privește serviciile de hosting care ni se oferă. Deși la început avem nevoie de puțin spațiu, este posibil ca în viitor să fie nevoie să-l mărim. Sau să avem nevoie de mai multe adrese de email. Sau să cumpărăm mai multe domenii la un preț ieftin. O firmă de hosting trebuie să ne permită să ne extindem, fără a fi nevoiți să schimbăm serverul.

  1. Procentaj minim de erori posibile

Un serviciu web caracterizat în mod constant cu erori 500 la server, iar paginile nu se încarcă bine, este, fără îndoială, un serviciu de proastă calitate. Ca o măsură de precauție, putem verifica paginile altor site de pe același server. Ne putem uita în portofoliu sau intra pe forumuri, pentru a afla dacă funcționează corespunzător.

  1. Serviciu tehnic responsabil

Există multe firme care sunt dificil de contactat, fie pentru că au o adresă de email care nu se citește, fie pentru că au pagina căzută. Uneori durează mai bine de 24 de ore să primească cineva un răspuns. De aceea este bine să le trimitem un email înainte de a încheia un contract cu ele.

  1. Firmele de hosting trebuie să ne permită să facem backup

Un serviciu web de calitate trebuie să ne permită să salvăm și să descărcăm paginile noastre pentru ca, în cazul în care apare vreo problemă, să nu pierdem nimic. O alternativă în caz dacă avem nevoie de mai mult spațiu este să contractăm un remote backup.

  1. Firma de hosting ar trebui să lucreze cu bază de date mySQL

Dacă vrem să instalăm WordPress pe site, trebuie să avem posibilitatea de a crea o bază de date cât mai ușor posibil. Unele sunt deja optimizate pentru crearea de site-uri în WordPress, fără a fi nevoie de tot procesul de instalare. În orice caz, să putem să creăm multiple baze de date.

Aceste sunt doar câteva din elementele de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un serviciu web de calitate. De aceea este foarte important să ne interesăm cu privire la ceea ce oferă o firmă de hosting, înainte de a o contracta.

claus web oferta

Una dintre acele firme care merită contactate pentru a ne oferi servicii de găzduire web de calitate este Claus Web. Apelând la această firmă vom putea beneficia de pachete de servere dedicate, pachete VPS, înregistrare domenii, etc. Vom găsi o echipă pregătită să ne ajute întotdeauna cu tot ceea ce avem nevoie pentru ca site-ul nostru să funcționeze în cele mai bune condiții.

clausweb

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.