Cum ne alegem corpurile de iluminat

Toate camerele dintr-o casă trebuie să fie corespunzător iluminate, fie de o lumină naturală, fie intermediul surselor artificiale de lumină precum lămpi sau alte corpuri de iluminat.

Apare însă o întrebare: Când achiziționăm  o lampă(lustră) de interior trebuie să ținem cont de decorul spațiului unde o vom situa? Iată câteva sfaturi de care trebuie ținut cont când alegem lampa sau lustra.

  1. Când alegem o lustră sau lampă este bine ca aceasta să se asorteze cu culorile camerei

Fie că este vorba despre living, dormitor sau oricare alt spațiu, este indicat să avem o viziune de ansamblu în momentul alegerii culorii lustrei sau abajurului.

Dacă vrem ca lustra sau lampa să fie în centrul atenției, trebuie să optăm pentru culori vii.

Dacă ne dorim ceva subtil și omogen, trebuie să alegem nuanțe neutre.

  1. Este indicat să alegem un corp de iluminat care să se combine bine cu baza

Pentru a avea o lampă perfectă, este important să ne uităm la abajur și la baza sa în același timp. Nu este același lucru o bază înaltă și zveltă cu una joasă și lată.

Abajurul trebuie să fie suficient jos pentru a acopera ușor becul, dar nu foarte jos, pentru a nu ne obliga să ajungem greu la mecanism.

  1. Trebuie studiat locul unde vine amplasată lampa

Înainte de a decide ce model de lampă ne dorim, nu trebuie să uităm să studiem spațiul unde va fi amplasată. De exemplu, în cazul în care avem o masă micuță, lampa de masă trebuie să fie mai mică. În schimb, o lampă de lectură care poate fi pusă lângă un fotoliu poate avea abajurul mai mare.

  1. Trebuie să decidem ce mediu vrem să creăm în cameră

Nu toate lustrele din casă sunt concepute pentru a fi punctul de lumină principal al camerei în care se amplasează

În multe cazuri sunt doar surse de lumină ambientală. Cu toate acestea, este evident că misiunea abajurului este răspândească o lumină difuză. Culoarea sa poate genera diferite nuanțe, la fel cum se întâmplă cu varul de pe pereți.

Dacă ne dorim o lumină atenuată, putem opta pentru nuanțe deschise. În schimb, dacă dorim să creăm un mediu intim, trebuie să alegem abajururi în nuanțe închise.

  1. Trebuie să alegem o lustră care să fie în acord cu camera

Lustrele au o traiectorie mare în istoria decorațiunilor de interior. În prezent, gama de lămpi și lustre s-a schimbat. Acum există o gamă variată de lustre și lămpi în culori dinamice.

Asistăm la o reminescență a anilor 60 și 70, o epoca în care imprimeurile și culoare erau în plin avânt. Nu trebuie să ne fie teamă să utilizăm aceste elemente în camerele din casa noastră.

  1. Trebuie să alegem magazinul cu corpuri de iluminat de cea mai bună calitate

Corpuri de iluminat se găsesc în prezent în multe magazine. Însă nu în orice magazin specializat se găsesc produse de cea mai bună calitate. De aceea trebuie să avem grijă de unde ne alegem corpurile de iluminat.

Evalight însă, face parte dintre magazinele online unde mereu găsim peste 25000 de modele de corpuri de iluminat de interior și exterior, dar și lustre moderne, candelabre tradiționale, aplice de perete, etc.

logo evalight

Evalight ne luminează casa zi de zi!

aplica perete evalight

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.