Motiko, un desert ce te inspiră

Mărturisesc că nu sunt o gurmandă, mănânc cumpătat și doar ceea ce-mi place. Însă, recunosc, nu pot rezista dulcurilor. Îmi place să le savurez, să las papilele gustative să se răsfețe cu gustul lor aparte. Toate în felul lor au un gust aparte, pe care nu oricine îl poate înțelege. Sau fiecare îl înțelege în felul său.

Pentru a te bucura de un anumit desert, pentru a-l savura cum se cuvine, trebuie să-l înțelegi pe deplin. Papilele tale gustative trebuie să-i simtă textura, să-i perceapă caracteristicile distinctive. Dincolo de orice, fiecare desert spune o poveste, povestea celui care îl creează. Acesta este creat cu pasiune, cu speranțe, cu visuri…cu dorința de a te face să visezi cu ochii deschiși la o lume pe care înainte nici nu ți-o puteai imagina, fie la una pe care ai pierdut-o și nu o mai poți recupera.

Sunt multe deserturi care îmi plac. Îmi plac prăjiturile cu ciocolată, îmi plac poalele în brâu. Acestea din urmă îmi aduc aminte de perioada copilăriei, de bunica mea care mi le pregătea cu mare drag. Acele vremuri frumoase în care trăiam fără nicio grijă au apus, bunica a plecat să vegheze asupra mea dintr-o lume mai bună. Acum, de fiecare dată când mănânc poale în brâu îmi amintesc de bunica, iar inspirația îmi intră în suflet, îmi fură cuvintele și mi le așează rând pe rând pe hârtie.

E liniște în suflet, inima frumos îmi zâmbește, papilele gustative se răsfață cu un desert din perioada copilăriei, iar condeiul scrie despre un desert cu tradiție din Țara Soarelui Răsare. Este vorba despre moti, un desert japonez creat după o rețetă veche de peste 500 de ani. Prăjiturile Moti sunt din crustă de orez cu diverse umpluturi.

În Europa și în țările CSI, singura companie care le produce este Motiko. Echipa acestei companii a acordat prioritate naturalității și calității produslui, creând un produs deosebit de care te îndrăgostești la prima vedere.

motiko

Nu este un desert ce poate fi înțeles imediat, acesta trebuie savurat, trebuie să-i fie simțită textura, iar acest lucru nu o poate face oricine. Însă, cei care reușesc să-l înțeleagă îi declară dragoste veșnică.

Mă întreb, oare cum te simți când te îndrăgostești de un desert de lux japonez? Zâmbești, visezi, spre soare tu privești, sperând că el viața o să-ți lumineze?

Nu știu, eu de-a lui savoare încă nu m-am bucurat,

dar tare aș vrea Moti să mă inspire,

Gândul să mi-l poarte spre visul adorat

care-i o minunată întâlnire

Cu cea ce m-a lăsat

Și a plecat spre dumnezeire.

Când cu Moti oricine se-ntâlnește

vrând nevrând pe loc se îndrăgostește

și-ncepe a revărsa din al său suflet cuvinte

pe care frumos le așează dinainte

pe foaia de hârtie ca o rugăminte.

Moti voi gustați

ca să vă inspirați,

papilele să vi le încântați

și ziua uitându-vă la soare… să visați.

Moti nu-i desert oarecare,

ci e unul care n-are

decât ingrediente naturale.

Cu afine pădure,

alune, ananas,

caise și migdale,

măr verde, premium fistic

și câte și mai câte,

cu toții îl vom adora.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.