Sfaturi despre alegerea potrivită a încălțămintei pentru copii

Atunci când părinții trebuie să cumpere pantofi sport sau obișnuiți, fie sandale, trebuie luate în considerate câteva aspecte. Părinții trebuie să țină cont de materiale, de forma și tipul pantofului. De asemenea, trebuie să țină cont de vârta copilului și de sezon. Pentru a vă veni în ajutor, dragi părinți, bunici, mătuși, etc.,  vreau să vă dau câteva sfaturi cu privire la alegerea cea mai potrivită a încălțămintei pentru copii. 

 • Pantoful ales trebuie să aibă un spațiu în jur de 1 centimetru de la vârful degetului mare, până la bordura internă a vârfului pantofului.
 • Trebuie să fie ușori, pentru ca cei mici să poate merge fără să obosească.
 • Lățimea și înălțimea antepiciorului pantofului trebuie să fie suficient de ridicat și larg, pentru a nu strivi degetele copilului.
 • Tocul trebuie să fie de  +/- 2 centímetri înălțime, pentru ca greutatea corpului copilului să se distribuie în mod egal între partea anterioară și posterioară a piciorului.
 • În plus, tocul trebuie să fie cu baza lată, pentru a da mai mare stabilitate câlcâiului.
 • Călcâiul trebuie să fie puțin rigid pentru o mai mare stabilitate.
 • Materialul trebuie să fie flexibil, pentru a facilita mișcările naturale ale piciorului, și trebuie să fie poros, pentru a facilita eliminarea umidității, evitând apariția ciupercilor. De aceea se recomandă alegerea pantofilor de piele.
 • Talpa trebuie să fie flexibilă, pentru ca mersul să fie normal, adică, mișcarea să fie călcâi-vârful piciorului.
 • Pe de altă parte, talpa trebuie să fie dintr-un material antiderapant, de exemplu, cauciuc, pentru a evita alunecările.
 • Cusăturile interioare trebuie să fie dintr-un material rezistent și fin, pentru a nu irita pielea copiilor (în cazul sandalelor). Pentru a preveni acest lucru se recomandă folosirea șosetelor de bumbac, când se folosesc pantofi închiși, având în vedere că bumbacul este un material natural, care nu provoacă iritații, favorizează aerisirea piciorului și protejează pielea de cusături.
 • Susținerea pe căpută trebuie să fie destul de mare. Pantoful trebuie să se prindă cu șiret, cu catarame, cu scai.
 • Pantofii aleși nu trebuie să fie foarte decoltați, mai ales în cazul copiilor mici, pentru a nu sări din picior cu ușurință.

Acestea sunt câteva dintre sfaturile despre cum să alegeți încălțămintea pentru copii, pe care am vrut să vi le dezvălui în acest articol. Cu toate acestea, nu vreau să mă opresc aici cu sfaturile. Acum că v-am spus cum se alege încălțămintea, cred că este bine să vă spun și de unde puteți procura încălțăminte de cea mai bună calitate pentru cei mici. Vă mărturisesc că îmi plac foarte mult magazinele online. Fac des cumpărături din magazinele online, deoarece în astfel de magazine găsesc lucruri convenabile la preț și de bună calitate. De aceea vă rocomand să faceți pentru copii voștri cumpărături din mediul online. Un magazin unde găsiți incalțaminte copii foarte diversă și de bună calitate este  Bambinii.ro. Aici puteți găsi diverse modele de încălțăminte precum tenesi copii. Nu trebuie să uitați că în această vara sunt la modă teneșii. Nu doar voi trebuie să fiți în pas cu moda, ci și copiii sau nepoții voștri. Așadar, vă urez spor la cumpărături de pe Bambinii.ro.

logo bambinii

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.