Eu sunt Malala

images (1)

E vineri,  a sosit  timpul să vă povestesc din nou despre cărţi. Pentru astăzi  am ales o carte cu totul specială, scrisă de un om aparte, un om care a avut curajul să lupte pentru ceea ce îşi doreşte,  indiferent de consecinţele luptei sale. Cartea la care fac referire,  se numeşte Eu Sunt Malala şi este scrisă de Malala Yousafzai,  cea care anul trecut a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace.

În această carte Malala îşi spune povestea sa de viaţă. Citind această carte vom avea ocazia să descoperim un om care a luptat mereu pentru dreptul său la educaţie. Din acest motiv la 15 ani a fost împuşcată în cap de talibani. D-zeu a ţinut însă cu dânsa şi i-a mai dat o şansă la viaţă. Şi astfel Malala,  fetiţa simplă din nordul Pakistanului susţinută de tatăl care credea în dreptul la educaţie a tuturor, a exprimării libere a tuturor oamenilor indiferent de gen, a continuat să lupte pentru idealurile. Datorită perseverseței și susținerii tatălui,  a ajuns să ţină discursuri în sălile ONU din New York. Malala la şaiprezece este cea mai tânără persoană nominalizată până acum la Premiul Nobel pentru Pace.

Vă recomand tuturor să citiţi această carte  extraordinară pe care cu toţii ar trebui să o luăm drept exemplu de dăruire şi de devotament faţă de idealuri. Malala prin povestea sa ne îndeamnă pe toţi să nu renunţăm niciodată la idealurile noastre indiferent de situaţie. Cu toţii trebuie să găsim în noi forţa necesară pentru a lupta pentru ceea ce ne dorim.  Cu  fiecare pagina pe care o veţi ciţi, veţi avea posibilitatea să descoperiţi o persoană extraordinară care a crezut în puterea oamenilor de a schimba lumea și de a trăi după vor, nu după cum le dictează ceilalți din jurul lor.  Lectură plăcută vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.