Femei fără bărbați

res_62afba44a295cd7b8d3a50b55905de92

E vineri şi? Şi urmează să vă vorbesc din nou despre o carte care mi-a atras atenţia. Este o carte incredibilă despre fragilitate, delicateţe, dar şi foarte multă putere. Cartea se numeşte Femei fără bărbaţi şi este scrisă de Sharnush Parsipur, o romancieră de origine iraniană. Cartea a inspirat în 2009 o celebră ecranizare pentru care regizoarea Shirin Neshat,  a primit la Festivalul de la Veneţia,  Leul de Argint.

Este o carte care cred că merită citită,  deoarece tratează un subiect foarte controversat, discriminarea femeii. Ea spune povestea a cinci femei care au ajuns să trăiască împreună într-o grădină din apropierea Teheranului. Acestea ajung să reprezinte vocile femeilor care se confruntau cu discriminarea generată de tradiţii şi dogme. Grădina în care ajung să trăiască cele cinci femei de condiţie diferită,  reprezintă un spaţiu în care acestea sunt în acelaşi  timp şi izolate, dar şi libere. Acest loc reprezintă pentru aceste femei,  un adevărat refugiu, în care se pot rupe de realitatea dură.

Femei fără bărbaţi reprezintă revolta unor femei contra discriminării la care acestea sunt supuse constant  de către cei care consideră că acestea nu au niciun drept. Este o carte fascinantă care ne îndeamnă să descoperim o altă faţă a lumii. Cartea este tradusă din persană şi a apărut în 2014 la o cunoscută librărie online.

Lectură plăcută vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.