Casa Tăcerii

res_2596e208147ddd90899fa72ad3c5cab1

E din nou vineri, astăzi vă voi vorbi din nou despre o lucrare care mi-a atras atenţia. Casa tăcerii se numeşte cartea despre care am decis să vă vorbesc astăzi. Această carte este scrisă de scriitorul turc Orhan Pamuk. Pentru această carte scriitorul turc a primit premiul Madalari în Turcia şi premiul  Prix de la Decouverte Europeenne pentru traducerea în limba franceză.  

Casa tăcerii abordează un subiect foarte foarte interesant ce face referire la istoria Turciei. Acţiunea se petrece într-o perioadă zbuciumată din punct de vedere politic din anii 1970. Este un roman al fanteziei, amintirilor şi filosofiei. Este o carte care îmbină foarte frumos idei ispirate din istorie, religie, memorialistică şi politică. Este un roman fascinant care permite cititorului să călătorească împreună cu eroina principală prin viaţa ei plină de amintiri, de tristeţe şi de răzbunare.  Pe parcursul cărţii,  cititorul devine părtaş al povestei de viaţă a eroinei principale, Fatma. Este  o poveste care se întrepătrunde cu poveştile nepoţilor ei  ce  îi aduc aminte de ţinereţea sa şi de păcate săvârşite în acea perioadă.

Orhan Pamuk, scriitorul care a primit în 2006, premiul Nobel pentru Literatură,  a mai scris de asemenea,  Viaţa cea nouă, Istambul, Romancierul naiv şi sentimental, Cevdet Bey şi fii săi, Cartea Neagră, Zăpada. Toate aceste lucrări le găsiţi pe site-ul editurii Polirom. Lectură plăcută vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.