Patrick Mondiano şi două dintre cărţile sale

E vineri, vine weekend-ul şi cred că ar fi nemaipomenit să ne relaxăm în acest weekend cu două lecturi interesante. Cărţile alese de mine pentru această vineri sunt scrise de Patrick Mondiano, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2014.

În Bulevardele de centură personajele se luptă cu constrângerile sociale pe care le şi depăşesc. Şi se află într-o permanentă căutare a propriei identităţi. Cine sunt? Unde sunt? Ce vreau? Sunt întrebări pe care personajele şi le pun pe parcursul evoluţiei lor între două lumi, între lumină şi umbră, între ceea ce le este destinat şi ce ce îşi doresc. Este o carte fascinantă care ne poartă printr-o lume ştiută şi una neuştitută a personajelor fantomatice.

Cea de-a doua carte Călătorie de nuntă este construită la fel ca prima în jurul căutării identităţii dar şi în jurul reconstiturii memoriei care reprezintă şi una dinte temele majore ale operei lui Mondiano. Această lucrare pe lângă faptul că este o căutare permanentă a identităţii, reprezintă totodată şi o medititaţiei asupra capcanelor memoriei. Cartea spune povestea unui realizator de documentare care pe parcursul cărţii încearcă să dezlege misterul morţii unei femei pe care a cunoscut-o foarte bine. Este o lucrare enigmatică, plină de mister şi de suspans care îndeamnă cititorul să îşi dorească cu fiecare pagină citită să afle mai mult. Este lucrarea care te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină şi te face să trăieşti împreună cu personajul principal fiecare întâmplare care are loc.

calatorie-de-nunta-produs_imagine

Sper să vă placă alegerile mele de astăzi. Cărţile le găsiţi la Editura Polirom. Lectură plăcută vă doresc! Weekend frumos dragilor!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.