Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de români

image-2013-06-5-14942295-46-mai-romani-decat-romanii-sandra-pralong

 

Astăzi aveam de gând să vă propun din nou câteva cărţi care au ca subiect comunicarea. Dar ceva m-a oprit. Şi atunci am început să caut altceva, dar nu ştiam exact ce. Însă în timp ce căutam altceva,  am dat peste un titlul care mi-a atras atenţia. Şi am dat click pe titlul respectiv să aflu mai multe despre cartea intitulată Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de români. Nu-i aşa că este un titlul foarte interesant? Am aflat astfel că,  lucrarea care mi-a atras atenţia este scrisă de câţiva autori străini  care  şi-au dorit să prezinte  experienţele celor care vin la noi în ţară din diferite motive, studii, afaceri, motive personale etc. În această  carte oameni străini ce au păşit la un moment dat  pe tărâm românesc,  împărtăşesc din experienţele lor pe timpul şederii lor în România. Ei povestesc cu drag de ce au venit în România şi de ce nu mai vor să o părăsească. Tot din această carte vom putea afla opiniile lor despre noi.

Este o carte care cred că merită citită, o carte care poate fi privită ca o adevărată lecţie de viaţă. O carte din care cred că noi avem foarte multe lucruri de învăţat despre tărâmul pe care ne-am născut, despre noi înşine, dar şi despre cei alături de care ne este dat să trăim. De multe ori m-am întrebat de ce ne temem de ceilalţi, de ce îi respingem. Am ajuns la concluzia că se întâmplă acest lucru fiindcă ne regăsim atât de mult în ceilalţi, ne descoperim permanent în ceilalţi, iar acest fapt ne sperie teribil.

Această carte însă cred că ne va ajuta să ne înţelegem mai bine pe noi înşine, să ne dăm seama de cât de norocoşi suntem că ne-am născut pe un tărâm atât de frumos precum este România noastră dragă. Aşadar,  vă recomand cu drag această carte care vorbeşte despre noi cred şi pentru noi. Cartea  este coordonată de Sandra Pralog şi  este publicată la Polirom în 2013.

Lectură plăcută vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Alexandra spune:

    Sau o poti gasi la cartepedia cu doar 37,15 lei. Daca te intereseaza cartea, poti cauta pe Google Books, eu am gasit cartea si am inceput sa o citesc deja, dar tot o sa o cumpar.

  2. Filip spune:

    Si unde o putem gasi? online? librarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.