O idee strălucită

Trăiesc în România,  şi asta îmi ocupă tot timpul. Nu pot să pot că nu mă bucur de faptul că am cu ce îmi ocupa timpul, căci am, doar că ceea ce îmi ocupă timpul îmi dă şi foarte mari bătăi de cap. Ca director de resurse umane a unei prestigioase firme de panificaţie din Bacău,  zi de zi mă confrunt cu probleme care mai de care mai presante. Zi de zi mă gândesc la o idee bună pentru rezolvarea acestor probleme.  Dar cum un  bun leader trebuie să facă faţa provocărilor şi problemelor cu mult calm şi multă stăpânire de sine, asta şi încerc să fac.

Ştiu că orice problemă are şi o soluţie pe care eu trebuie să o găsesc, mai ales atunci  când compania se  confruntă cu o lipsă acută de personal ce împiedică desfăşurarea normală a activităţii firmei. Din păcate,  trăim într-o perioadă în care nu este uşor să găseşti pe plan local personal calificat, mai ales datorită faptului că mulţi sunt plecaţi la muncă în afara graniţelor ţării.

-Care e situația în fabrică?

-Nu prea e bună deloc.  Avem nevoie urgentă de oameni. Dacă nu vom găsi 50 de persoane pe care să le angajăm în perioada următoare, vom fi nevoiți să micșorăm producția, iar acest ne afecta foarte mult. Avem nevoie de oameni la ambalat, de patiseri etc. Din cauza opririi producției,  nu vom mai putea respecta termenul de livrare a comenzilor pe care le avem. Trebuie să găsim o soluție în cel mai scurt timp. Dacă nu găsim  o idee de rezolvare a situaţiei  să vezi atunci probleme. Domnul director general pe noi va da vina. Va spune că lui îi trebuie oameni şi că noi nu am fost în stare să-i găsim, şi câte şi mai câte.

– Ai dreptate, Ioana. De aceea,  de când producția a crescut am tot încercat să mă gândesc la cea mai bună idee pentru a rezolva criza de personal. Nu vreau să aud că se spune aşa ceva despre  departamentului nostru. Nu când ştiu cât de mult munceşte fiecare persoană din departament.  De câteva zile mă tot gândesc la această problemă şi  cred că am găsit cea mai bună idee. Cred că cea mai bună idee este să dăm anunțuri în ziare.

– Bună idee, dar în care ziare mai exact?

-. Cea mai bună soluţie pentru noi este să dăm  anunț în  Ziarul Deşteptarea Bacău. Este ziarul citit de foarte multă lume din județ și nu numai. Din acest motiv cred că prin intermediul anunțului dat în acest ziar vom reuși să îi angajăm pe cei 50 de oameni de care avem nevoie.

– Atunci imediat mă ocup de conceperea anunțului și publicarea sa în ziar.

– După ce îl concepi mi-l aduci mie, căci mă voi ocupa eu de publicarea. Îi voi contacta pe cei de la Best Media și prin intermediul lor vom publica anunțul. Sunt sigură că de data aceasta vom reuși să soluționăm această problemă care ne dă bătăi de cap.

Și nu m-am înșelat, fiindcă la câteva zile după ce am publicat anunțul de angajare în ziarul local Deșteptarea Bacău prin intermediul Best Media, am reușit să îi selectăm în urma interviului, pe cei 50 de oameni de care aveam nevoie. Astfel nu am fost nevoiți să micșorăm producția, iar comenzile au fost onorate.

Este extraordinar să găsești soluția potrivită de fiecare când apare o problemă. De data aceasta soluția a fost publicarea unui anunț de angajare prin intermediul Best Media.

logo

Cum am reușit să publicăm anunțul în mod eficient și într-un timp foarte scurt, este o altă poveste despre care vă voi vorbi într-un alt articol.

Cu acest articol ce este rodul imaginației mele particip la concursul de creativitate de pe bloghub.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.