3 idei despre economia în bucătărie

Trăim vremuri grele și cu toate acestea constat cu părere de rău că Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

Eu am mare noroc că m-am născut și am crescut  într-o familie care știe cât este de importantă alimentația sănătoasă și că economia în bucătărie este întotdeauna binevenită. De aceea pentru a economisi în bucătărie  niciodată nu comandăm mâncare la restaurant, la pizzerie, cofetărie. Toată mâncarea pe care o consumăm este mereu pregătită în casă din alimente proaspete fie de mine, fie de mama, fie de tata. Astfel mâncăm întotdeauna mâncare proaspătă, pe gustul nostru și facem și economie în bucătărie. Vă recomand tuturor să faceți la fel.

737575_10151330134127158_508959690_o

Placinta cu branza si stafide

261963_10151577208992158_530466973_n

Preparate ecologice afumate de catre tatal meu, alaturi de un pahar de vin tot produs de tatal meu in Orașul dintre Vii.

 

Am de asemenea noroc că,  vizavi de blocul unde locuiesc se află un cunoscut supermarket care are mereu promoții la legume, la carne și la tot ceea ce ne trebuie în bucătărie. Astfel împreună cu familia mea reușesc să economisesc în bucătărie cumpărând produse la promoție. De fiecare dată când aflu de o promoție interesantă merg la magazin și îmi iau tot ceea ce îmi trebuie în bucătărie la un preț foarte convenabil. Același lucru vi-l recomand și vouă.

Și fiindcă mie și familiei ne plac produsele făcute în casă, în fiecare toamnă cumpărăm tot felul de legume din piață și preparăm tot felul de conserve pentru iarnă. Toamna la noi în bucătărie este o adevărată fabrică de conserve. Facem zacuscă, tocană, punem murături fel de fel, facem dulcețuri și gemuri, suc de roșii și câte și mai câte. Astfel noi nu cumpărăm niciodată pe timpul iernii  conserve. Dacă avem nevoie de ceva, apelăm la cămara proprie. Reușim în acest fel nu doar să facem economie în bucătărie, dar și să mâncăm mereu sănătos. Ceea faci tu cu mâna ta,  este mult mai gustos și mai sănătos,  decât ceea ce cumperi din magazin. De aceea vă recomand cu mare drag să economisiți în bucătărie făcându-vă singuri conservele.

20150211_171338

Sos picant pentru fripturi Zacuscă Dulceață de ardei iuți Castraveți marinați Conopidă marinată

Sănătatea nu totul în viață, dar fără sănătate totul e nimic, de aceea recomand tuturor să consume mâncare sănătoasă,  preparată în casă și astfel să facă și economie în bucătărie.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. RaduThor spune:

    🙂 Îmi plac conservele tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.