Într-o zi…

 Viața este plină de neprevăzut. În fiecare zi ți se pot întâmpla lucruri la care nici nu te-ai așteptat, lucruri care pot deveni un minunat subiect de carte. Într-o zi totul în viața ta  poate lua o întorsătură neașteptată.

Într-o zi din primăvara anului 2007, în viața mea și a familiei mele avea să se producă o schimbare majoră în urma unui mesaj pe care eu l-am primit pe skype. În acea zi când am deschis skype-ul,  am descoperit un mesaj de la un bărbat pe nume Ali. Inițial am vrut să nu îl citesc, mai ales ca venea din partea unei persoane necunoscute ce avea nume turcesc. Dar nu l-am șters fiindcă am descoperit că acea persoană a scris în românește următorul mesaj:

Bună Irina, cred că sunt vărul tău Marian…

Deși pare un mesaj absolut banal, pe mine acest mesaj m-a făcut șocat. Imediat am început să tremur și să plâng. De ce? Povestea de abia acum începe.

În 1979 tatăl meu și-a pierdut un frate într-un accident nefericit. După moartea unchiului meu, soția acestuia s-a mutat cu cei doi copii, o fată de 6 ani și un baiețel de 1 și 3 luni din localitatea în care locuiau rudele din partea soțului. A cunoscut un alt bărbat căruia îi plăcea băutura foarte mult, și din acel moment viața copiilor a devenit un calvar, deoarece au început scandalurile. La vârsta de 9 ani, vărul meu a început să fugă de acasă, fiindcă nu mai suporta scandalurile și bătăile la care era supus. Dormea pe unde apuca, prin gări, pe sub poduri. A trăit și pe la stână. Oriunde i se părea mai bine decât acasă unde era bătut crunt. A dus o viață foarte grea. Când a împlinit 18 ani a plecat în Turcia și a avut norocul să întâlnească acolo în fața unei moschee un hoge (preot sau dascăl la musulmani). Acest om cu suflet mare l-a luat pe lângă dânsul, și i-a arătat calea pe care trebuie să o urmeze un om cinstit și cu frică de D-zeu.

Sora sa, mama sa și noi familia din partea tatălui știam că Marian este mort. De aceea mesajul pe care eu în acea zi de primăvara l-am primit m-a șocat. Nu mi-a venit să cred că cel pe care îl credeam mort trăiește. Lui nu îi venea să creadă că ne bucurăm că ne-a scris. Printre lacrimi mi-a spus că nu poate crede că îl mai iubește și pe el cineva. Nu îi vine să credea că mai are și el familie

Dar am reușit să îl convingem de acest lucru, mai ales din momentul în care a venit în țară și am fost mereu lângă noi. Au trecut 8 ani de când într-o zi viața noastră s-a schimbat. Este o zi pe care eu îmi doresc să o transform într-un subiect de carte, fiindcă consider că se merită. I-am cerut permisiunea vărului de a-i scrie povestea și cu drag a acceptat. Va fi o carte bazată pe o poveste adevărată, povestea unui suflet de om chinuit,  ce singur s-a luptat cu viața și a răzbit

Într-o zi totul ți pot întâmpla lucruri care chiar pot deveni subiect de carte. Și atunci când ți se întâmplă este păcat să nu faci cunoscute aceste lucruri.

Astăzi am aflat că:

În ianuarie, Editura Univers sărbătorește luna Enigma, luna dedicată colecției de cărți polițiste și thrillere, una dintre cele mai vechi serii ale editurii: concursuri, mistere de dezlegat, informații atractive despre cărțile, autorii dar și cititorii Enigma, oferte și reduceri. Mai multe detalii găseşti aici:http://www.edituraunivers.ro/12-enigma

Era păcat să nu vă spun și vouă despre această sărbătoare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.