O poveste delicioasă cu gust de brânză

O nouă zi , o nouă provocare din partea Superblog. Pentru a răspunde provocării de astăzi am să vă mai povestesc câte ceva despre mine. V-am spus atât de multe încât nu mai ţin mine ce v-am povestit şi ce nu. Ţin minte foarte bine că nu v-am spus că sunt fan brânză declarat . Sunt o mare devoratoare de brânză, mai ales de cremă de brânză natur şi cremă de brânză cu verdeţeaţă, noile sortimente ale celor de la Delaco.

794

795

Îmi plac foarte mult şi din acest motiv sunt mereu prezente în frigiderul meu. V-am spus şi că sunt în zodia gemenilor şi că îmi place să gătesc? Cred că despre asta nu v-am povestit, aşa că voi răspunde provocării Superblog, povestindu-vă despre geamănul din mine căruia îi place să fie cât mai creativ în bucătărie şi să creeze lucruri inedite.

După cum cred că deja ştiţi, cei născuţi în zodia gemenilor sunt persoane deschise, sincere, creative, cărora le place să încerce mereu ceva nou. Eu mă consider un geamăn veritabil, deoarece îmi place să spun ceea ce gândesc, mă consider o persoană creativă şi gata oricând să încerc ceva nou. Niciodată nu m-a speriat noul, ci dimpotrivă m-a atras ca un magnet. Fiindcă tot v-am vorbit de sinceritate, trebuie să vă spun că pentru mine gastronomia este o adevărată pasiune de vreo 11 ani.  Îmi place foarte mult să îmi petrec timpul în bucătărie, şi să fac tot felul de combinaţii cu care să-mi încânt familia. Dar pentru a face tot felul de combinaţii şi pentru a crea preparate cât mai interesante trebuie să fiu mereu atentă la noile oferte de pe piaţă.

Fiind un fan brânză declarat,  bineînţeles că  sunt atentă la tot ceea ce apare nou în ceea ce priveşte sortimentele de brânză. Aşa că atunci când cei de la Delaco au lansat cremele de brânză, imediat m-am dus şi le-am cumpărat. Cum am ajuns acasă le-am şi gustat. A fost dragoste la prima degustare  Crema de brânză natur are o textură atât de fină, un gust atât de bun de brânză proaspătă încât nu i-am putut  rezista, m-a cucerit pe loc. Celei cu verdeaţă care pe lângă faptul că are o textură la fel de fină, are şi gust de verdeţuri proaspete, i-am declarat dragoste veşnică.  După această savuroasă  declaraţie de dragoste, mi-am dat seama că aceste două tipuri de cremă de brânză mă pot ajuta să fac preparate cu totul deosebite. Dar oare ce? Oare cu ce pot să-mi surprind eu familia? Grea întrebare, căci eu zi de zi o surprind cu câte ceva.

Am luat cutia cu cremă de brânză în mână şi am început să o învârt şi să mă întreb: Oare la ce te-aş putea folosi? Oare cum mi-ai putea veni în ajutor? Şi mi-am dat seama că fiind atât de fină şi de cremoasă se întinde foarte uşor pe pâine, sau pe lipie. Ceea ce înseamnă că este alternativa ideală pentru realizarea unor sandvişuri foarte bune, mai ales că această cremă de brânză are doar  9, 5% grăsime.  Şi ce sandvişuri mi-au ieşit datorită acestei creme de brânză, o minunăţie.

Şi fiindcă celor din familia mea le-au plăcut foarte mult,  vreau să vă împărtăşesc şi vouă  reţetele a  3 tipuri de sandvişuri pe care le-am pregătit. Sunt 3 sandvişuri speciale pentru că sunt preparate în aşa fel încât să se potrivească personalităţii mele. Mi-am dorit să folosesc ingrediente care să sugereze câte ceva despre personalitatea unui geamăn ca mine. Sper să vă placă reţetele şi de ce nu să vă inspire şi să creaţi şi voi unele la fel de interesante. Îmi cer scuze că nu am pus şi poze, dar de fiecare dată când le fac,  se mânâncă înainte să apuc să le fac poză.

1. Sandviş carte

Copertă: o felie de pâine pe care am scris cu cremă de brânză natur:

Autor: Irina Cristina Ţenu

Titlul: Poveste de viaţă

Editura: Bucătăria mea

Primul capitol: primul strat, cremă de brânză, multă cremă de brânză. Crema de brânză este foarte fină şi  fiind în zodia gemenilor, o zodie  a oamenilor sensibili cred că potriveşte foarte  bine firii mele sensibile.

Al doilea capitol: roşii. Roşiile nu îmi lipsesc din preparatele mele niciodată, deoarece în opinia mea se potrivesc foarte bine firii mele pasionale. Nu trebuie uitat faptul că gemenii sunt foarte pasionali.

Al treilea capitol: Radicchio. Gemenii sunt persoane foarte schimbătoare, acum pot fi calmi, acum pot fi vulcanici. Trecerea de la alb spre roşu intens, gustul amărui, uşor picant se potrivesc perfect personalităţii mele schimbătoare.

Al patrulea capitol : piept de pui la grătar. Carnea de pui este în general foarte fragedă, o carne care se potriveşte foarte bine gemenilor deoarece gemenii sunt foarte fragili şi vulnerabili.

Coperta: o felie de pâine unsă din nou cu cremă de brânză

PS. Sare şi piper se pune după gust.

2. Sandvişul tunelul misterelor

Ador misterele, de aceea m-am gândit că ar fi foarte interesant să prepar pentru cei dragi un sandviş sub formă de tunel plin de mistere, un sandviş care să îmbine perfect gustul de verdeţuri proaspete ale cremei de brânză cu gustul  altor  ingrediente foarte bine alese, astfel încât atunci când serveşti sandvişul să îţi placă la nebunie, dar să nu-ţi dai seama ce anume conţine.

Ingrediente:

O lipie

cremă de brânză cu verdeţuri  Delaco

1 cutie de ton în suc propriu

harissa sau pastă  de ardei iute

măsline fără sâmburi

roşii

ceapă

 castraveţi muraţi

humus

sare  după gust

Preparare:

Se ia lipia se unge cu un strat consistent de cremă de brânză, se  pune apoi un strat de humus, roşii tocate mărunt, măslinele tocate şi ele mărunt, ceapa, castraveţii, tonul mărunţit şi scurs foarte bine de apă, apoi se pune puţină pastă de ardei iute şi se rulează. Este un sandviş care te surprinde încă de la prima înghiţitură şi te face să îţi doreşti să afli mai multe despre ceea ce conţine.  Este o combinaţie de gusturi şi arome ce   îţi excită papilele gustative şi îţi trezesc interesul. Este incitant, provocator, misterios asemenea unui geamăn.

3. Sandviş curcubeu

Viaţa e tare scurtă, de aceea gemenilor le place viaţa, le place să se bucure de ea, le place să şi-o coloreze în fel şi chip. Eu  îmi colorez viaţa călătorind, scriind,  şi bineînţeles gătind.  Sandvişul curcubeu pe care l-am creat din dorinţa de a-i surprinde pe cei dragi, descrie cel mai bine felul meu de a fi.

Indrediente:

pâine

Cremă de brânză natur Delaco

Roşii

ardei gras galben

castraveţi

sare după gust

Am luat o felie de pâine, am uns-o cu un strat gros de cremă de brânză, am pus apoi pe felia de pâine roşii tăiate cuburi, ardei gras galben taiaţi mărunt şi castraveţi taiaţi cuburi.  De ce un astfel de sandviş? Pentru că sunt o fire deschisă, sunt o fire pasională, sunt lipsită de prejudecăţi, sunt foarte sociabilă, echilibrată şi foarte hotărâtă. Sunt om care  visează, speră, luptă şi niciodată nu se dă bătut.

Aceste sandvişuri sunt doar trei dintre cele mai interesante pe care le-am creat până acum cu ajutorul cremei de brânză Delaco. Crema de brânză Delaco îţi permite să fii foarte creativ în bucătărie şi să găteşti tot ceea ce vrei. Aşa că dacă încă nu aţi folosit-o în preparatele voastre, vă recomand să o faceţi.  Cu speranţa  că am reuşit să vă atrag atenţia şi să vă determin să creaţi şi voi sandvişuri gustoase şi interesante, închei aici această poveste delicioasă cu mult gust de brânză.

Articol scris pentru SuperBlog 2014 de un adevărat:

1274719_512137918879876_1397085204_o

De asemenea, ai putea dori...

11 răspunsuri

 1. Multumim pentru articol Irina. Mult succes si inspiratie maxima – atat la scris cat si in bucatarie!

 2. Mi-ar fi placut sa vad macar un sendvis, as fi fost curioasa cum arata cel in lipie. 🙂
  Succes! :*

 3. maya-maria spune:

  O geamănă-eu- certifică ce spune o altă geamănă. Cele trei sendvişuri spun tot despre personalitatea noastră.Eu aș mai pune un strop de sare și piper, pentru că, da, avem.:):)
  Succes!

 4. cristinalincu spune:

  un articol absolut delicios.. mi s-a facut mare pofta de oricare dintre sendvisurile tale 🙂

 5. maria safca spune:

  buna intrebare..unii gatesc de nevoie ,alti gatesc de placere penru ei,altii gatesc pentru ca este o meserie din care traiesc si altii pur si simplu gatesc fara sfaturi,retete si cate multe altele..un sandvis nu mi se pare mare gateala..dar asortat in fel si chip devine uneori chiar arta culinara personala..maya-maria bine zice,,as pune un stop de sare si piper,,cu bine,bine pentru toti..

 1. Oct 15, 2014

  […] Vă place să gătiţi? Mie îmi place la nebunie să intru în bucătărie şi să creez tot felul de preparate interesante cu care să-mi surprind familia. Astăzi vreau să vă surprind şi pe voi şi vă invit să citiţi un articol în care vă propun 3 sandvişuri cu totul speciale. Articolul îl găsiţi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.