Om revoltat

Sunt un om revoltat. Mă revolt acum împotriva inocenţei  care de  foarte mult timp m-a părăsit. Mă revolt pe-acea perioadă frumoasă a vieţii mele care s-a dus şi înapoi nu am cum să o mai duc. Mă revolt pe vremea în care nu aveam nicio grijă, iar fiecare zi era o bucurie. Mă revolt pe acea vreme când nu-mi puneam atâtea întrebări, căci nu aveam timp de ele, ci de jocurile copilăriei. Ce frumos era pe-atunci fără de griji, fără de acele întrebări ce acum îmi fură somnul iar şi iar.

Mă revolt pentru că a plecat mult prea repede pentru a lăsa locul maturităţii. Mă revolt acum şi pe maturitate, pe această perioadă plină de atâtea întrebări supărătoare. Mă revolt fiindcă acum devin din ce în ce mai conştientă de răutatea lumii în care eu trăiesc.  Mă revolt pe-această lume în care nu mă regăsesc deloc. Mă revolt pe-această lume în care îmi caut locul şi rostul şi nu-l găsesc deloc. Aş vrea să fiu din nou acel copil inocent ce nu înţelege foarte bine  ce se întâmplă-n jurul său, trăieşte într-o lume a sa, o lume a păpuşilor la fel de inocente ca şi el. Trăieşte fiecare zi  cu voioşie.

În schimb eu sunt acum un  om revoltat ce trăieşte într-o lume plină de haos, şi de totul felul  de nebunii. Trăiesc ca un om revoltat într-o lume pe care am obosit sa o ascult iar şi iar. Am obosit să o aud rostind în fiecare zi acelaşi discurs fără sens. Am obosit să-mi pun atâtea întrebări ce ştiu că-s fără de răspuns. Am obosit să mă revolt, dar totuşi nu pot să nu o fac.

Şi astfel continui să mă revolt pe soarta ce pare însă că nu mă ascultă. Şi de ce ar face-o oare? Ea are sarcinile atât de bine trasate încât nimic şi nimeni nu o poate opri din drumul său. Nici  măcar visurile mele frumoase nu o înduplecă să-şi schimbe măcar puţin traseul. Ea ştie doar una şi bună, să meargă pe calea pe care viaţa i-o indică.

Şi mă revolt, tot mă revolt, dar oare până când? Oare ce rezultat va avea a mea revoltă ce pare acum fără de sfârşit? Întrebări, întrebări, întrebări…doar simple întrebări.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.