Încotro?

palyavalasztas2

Vine o zi în care datorită vremurilor în care trăieşti eşti nevoit să-ţi pui tot felul de întrebări. Întrebarea care îţi apare mereu în minte este: Încotro? Încotro să o apuci în această societate care nu este în stare să îţi ofere nimic. Încotro să o apuci pentru a da de oameni care nu aşteaptă cel mai bun moment pentru a-ţi face rău, ca mai apoi să se bucure de răul făcut.  Stai şi te gândeşti, întorci problema pe toate părţile şi îţi dai seama că oricât ai încerca tot nu reuşeşti să îţi dai seama încotro să o apuci.

Fiindcă nu-ţi dai seama încotro trebuie să o apuci, te întrebi ce trebuia oare să mai faci pentru a putea zări o cale pe care să o urmezi. Oare nu ai făcut destule? Oare trebuia să mai faci şi altele pe lângă tot ceea ce ai făcut? Din păcate însă nu reuşeşti să răspunzi nici la aceste întrebări. Şi îţi dai seama şi de ce. Deoarece trăieşti într-o societate în care sistemul de valori s-a schimbat complet. Acum nu se mai pune accent pe ceea ce  tu ai învăţat. Acum tot ceea ce tu ai învăţat nu-ţi mai foloseşte la nimic.

Şi uite cum revii la întrebarea obsedantă: Încotro? Pe ce direcţie ar trebuie să porneşti ca să-ţi fie şi ţie bine în această societate în care te simţi stingheră. Încotro este drumul spre reuşită? Încotro este calea spre lumină? Cum să faci să izbândeşti în condiţiile în care nu ai nicio şansă de nicăieri să arăţi de ce eşti în stare sau că eşti deschisă la tot ceea ce este nou. Vrei să înveţi lucruri noi, dar uite că nici asta nu poţi să faci. Nu ai unde, nu cu cine sau de la cine.

Deşi sistemul de valori s-a schimbat, iar educaţia nu mai este atât de importantă, totuşi nu încetezi să te miri cum cei pentru care educaţia nu reprezintă nimic, au şansa de a învăţa lucruri noi şi de a zări calea spre reuşită. Ei nu-şi pun această întrebare, fiindcă ei cunosc foarte bine drumul. Tu însă se pare că mai ai de aşteptat până să îl zăreşti. Tu continui să te întrebi încotro, cu speranţa că într-o vei reuşi să răspunzi la această întrebare.

Încotro?

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.