Femeia

ela_42-e1405347855867

Femeia ca oricare altă fiinţă trebuie iubită, trebuie respectă, ocrotită, protejată. Femeia ca oricare fiinţă trebuie să ştie să se facă iubită, respectată, ocrotită. Femeia are aceleaşi drepturi ca şi bărbatul, deşi unii din reprezentanţii sexului masculin susţin exact contrariul. Femeia nu e cu nimic mai prejos decât cel ce se numeşte bărbat. Bărbatul nu e cu nimic mai presus decât cea care se numeşte femeie. Bărbatul şi femeia sunt două fiinţe umane care ar trebui să înveţe împreună ce înseamnă să iubeşte, să respecţi, să ocroteşti şi să protejezi. E o sarcină grea, datorită orgoliului ce caracterizează cele două fiinţe deopotrivă. Poate fi o sarcină foarte plăcută atunci când, atât femeia, cât şi bărbatul învaţă că a iubi se află în strânsă legătură cu a a respecta. Iubirea şi respectul merg mână în mână.

 Se spun foarte multe despre femeie, că trebuie să fie gospodină, că trebuie să fie la ordinele bărbatului, că trebuie să-i fie uneori şi slugă, mai trebuie să-i fie şi mama copilului lui. Femeia trebuie să joace multe roluri, dacă se poate pe toate odată. După cum spuneam, femeia şi bărbatul sunt două fiinţe egale. Şi atunci de ce femeia trebuie să joace atâtea roluri, iar bărbatul doar rolul celui căruia îi place mereu să dicteze?  Oare fiindcă bărbatul are impresia că el are mereu dreptate? Nu ştiu cum se face că  femeia nu prea are niciodată dreptate şi astfel ea trebuie să tacă şi să execute ordinele celui care se pare că are dreptate.

Suntem egali tu şi eu, dar totuşi să ştii că eu am ultimul cuvânt, aşa că ai grijă ce faci şi ce spui. De ce femeia trebuie să stea mereu cu teamă? De ce se teme mereu de greşeli? A greşi e omeneşte, aşa  cum bărbatul poate greşi, aşa poate şi femeia. Nu este nicio diferenţă., sau este o diferenţă care din păcate este vizibilă doar pentru bărbaţi. Bărbaţii vor atât de multe, femeia atât de puţin…

Toate au început şi un sfârşit, femeia este cea care trebuie să înţeleagă că aşa nu se mai poate. Femeia trebuie să înţeleagă că este o fiinţă liberă să facă ce vrea, fără să se teamă de ceea ce bărbatul ar putea spune. Bărbatul trebuie să înţeleagă că dacă îşi doreşte să fie respectat, trebuie să respecte la rândul lui.  Trebuie să înţeleagă de asemenea că femeia este acea fiinţă care a apărut în viaţa lui pentru ca el să aibă cu cine împărtăşi din bucurile şi greutăţile vieţii. Femeia este cea care trebuie iubită şi respectată pentru faptul că datorită ei, bărbatul poate juca cel mai frumos rol, cel de tata. Cel care nu înţelege acest lucru nu merită nimic, cu atât mai puţin respectul şi iubirea unei femei.

Femeia  este capabilă să facă alegerile cele mai bune şi de una singură. Este perfect capabilă să o ia oricând pe un alt drum. Femeia deşi este un suflet gingaş, aparent fragil este mult mai puternică decât cei care se cred puternici, dar în fond sunt nişte laşi.

Femeia este asemenea unei flori care dacă o iubeşti şi o îngrijeşti cum trebuie te va răsplăti şi va înflori frumos pentru ca zi de zi să-ţi bucure sufletul şi privirea. Dar a îngriji o floare nu e atât de uşor precum pare. Ea are nevoie de foarte multă atenţie, căldură şi lumină pentru a se putea dezvolta frumos. Puţini bărbaţi ştiu cum să îngrijească o floare, puţini sunt cei care îşi doresc să o vadă înflorind sub atenta lor îngrijire, fiindcă puţini  ştiu să o iubească.

Mulţi îşi doresc să fie fericiţi, puţini sunt fericiţi, căci au lipsit la lecţia despre iubire şi respect pe care viaţa le-a predat-o…

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. raluca spune:

    Din pacate inca mai exista barbati care ,,umilesc” femeia. La propriu si figurat. Oricum sa fim sincere, am mai evoluat si sunt tot mai multi barbati ce respecta si ajuta femeia inclusiv la bucatarie, curatenie, copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.