Povestea vieţii

Viaţa pe lângă faptul că este un dar preţios, este o luptă crâncenă în primul rând cu tine însăţi/însuţi  clipă de clipă, cu dorinţele tale, cu visele tale, cu deciziile tale. Ne dorim atât de multe, visăm aşa frumos, luăm decizii pe care le considerăm potrivite, însă indiferent de zbuciumul nostru, de efortul depus pentru a obţine ceea ce ne dorim, uneori nu reuşim acest lucru. Cu sufletul plin de mâhnire priveşti la ceilalţi cum se bucură de izbânda lor. Ţi-ai dorit atât de mult să reuşeşti, dar în zadar, căci de ceea ce tu atât de mult ţi-ai dorit se bucură alţii.

Aşa e viaţa, nu ai ce face, unii câştigă, alţii pierd. Eşti cuprins de un sentiment crunt de vinovăţie, iar   întrebări obsedante îţi invadează mintea. De ce tu nu ai reuşit ceea ce alţii au reuşit? Cum de ei au putut obţine lucrul pentru care au luptat? Cum să faci să obţii ceea ce şi tu îţi doreşti? Sunt întrebări care te fac să te simţi vinovat şi neputincios. Nepuţinţa te cuprinde treptat şi îţi spune neîncetat că nu ai reuşit pentru că nu ai fost în stare să faci ceea ce ei au făcut, că nu eşti suficient de  bun.

Este atât de fericită că a câştigat teren în faţa voinţei, încât nu face decât să repete neîncetat minţii, că ea neputinţa a reuşit pentru a nu ştiu câta oară să învingă  voinţa  care se pare că nu e bună de nimic. Atât de tare strigă încât strigătul ei strigent loveşte cu putere sufletul, care se prăbuşeşte şi plânge cu lacrimi de sânge. Nu înţelege cum voinţa în care avuse atâta încredere il trădase, iar acum dorinţele şi visele sale frumoase se transformaseră din nou în  neîmpliniri ce dor atât de tare.

Abandonat de cea pe care se bazase, rănit de-atâtea neîmpliniri, dar susţinut totuşi de hotărâre, se adresă minţii şi o întrebă ce are de gând să facă, de ce nu găseşte o soluţie care să ajute voinţa să înfrângă neputinţa. Uitându-se la sufletul rănit, îi răspunse calmă şi aparent nepăsătoare, că ea mereu la asta se gândeşte, că doar asta e sarcina ei, dar că reuşitele unui om în viaţă nu ţin doar de ea şi de voinţă. Dacă o persoană nu reuşeşte să obţină ceea ce-şi doreşte, asta nu înseamnă că nu e suficient de bun, sau că ceilalţi sunt mult mai buni decât el. Îi reaminti sufletului că nu trebuie să uite de noroc şi de soartă. De cele mai multe ori în ciuda eforturilor depuse, totul depinde de noroc şi de soartă. Indiferent de cât de mult îţi doreşti un lucru, dacă nu iţi este destinat, nu îl obţii.

Viaţa nu e aşa cum vrem noi, e aşa cum trebuie să fie, dar este cel mai frumos dar pe care l-am primit. Ceea ce ţi se oferă cadou, trebuie acceptat cu bucurie. Nedumerit, sufletul se uită la minte, însă când a vrut să-i pună o întrebare, mintea îl opri şi îi spuse că ştie ce-l  frământă şi îl nedumereşte. Intuind întrebarea sufletului îi răspunse că faptul că neputinţa la cuprins, asta nu înseamnă că voinţa e distrusă. Voinţa nu poate fi distrusă atâta timp cât există dorinţe, vise şi noroc, care nu dispar niciodată, în ciuda faptului că uneori simţi că nu mai vrei nimic în afară de sănătate. Fiecare persoană are la un moment dat noroc, doar că nu toţi oamenii se pot bucura de noroc în acelaşi timp. El nu apare când vrem, ci atunci când ştie că ne poate lua prin surprindere.

Dacă astăzi nu ai reuşit, asta nu înseamnă că mâine o să fie la fel. Viaţa nu ar avea farmec dacă nu ne-am lupta pentru ceea ce dorim. Nu am învăţa nimic dacă nu am avea parte de eşecuri şi neîmpliniri. Acestea trebuie privite ca  nişte lecţii de viaţă, care să ne ambiţioneze şi mai mult. Înţelegând în final că de fapt nimeni nu l-a trădat, sufletul se duse la speranţă să-i cureţe rănile pentru a avea  forţa necesară să adune din nou laolaltă dorinţele şi visele neîmplinite încă. Cu perseverenţă şi multă muncă într-o zi toate aceste dorinţe şi vise care trebuie să ţi se îndeplinească,  se vor îndeplini, dacă nu renunţi să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti. Fiecare zi reprezintă o nouă de a ne cunoaşte mai bine pe noi înşine, de a  descoperi de ceea ce suntem în stare,  de a înţelege că toate au un rost în viaţă. 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.