Un dar şi un om fericit

Noi oamenii suntem veşnic nişte nemulţumiţi, cu cât avem mai mult cu atât vrem mai mult. Niciodată nu ne convine nimic şi dacă nu am reuşit să ne cumpărăm un lucru pe care ni-l doream foarte tare, avem impresia că am eşuat. Nu ne gândim nicio secundă că în timp ce noi ne plângem că noi nu am reuşit să ne cumpărăm acel ceva pe care ni-l doream foarte mult, alţii sărăcii nu am ce mânca, cu ce se îmbrăca sau se încălţa. E trist, dar din păcate este adevărat.

Viaţa a avut grijă să îmi demonstreze cât de mult mă înşel atunci mi-a fost scos-o în cale pe fata unei foste vecine, o fată ce provine dintr-o familie modestă dar cu principii foarte frumoase. Când am văzut-o mi-am amintit de vremea când noi eram copiii şi ne jucam împreună în faţa blocului. Fiind un copil cu foarte mult bun simţ şi foarte bine educat mama adesea o chema şi îi dăruia din ceea ce eu nu mai purtam. Şi ce se mai bucura pentru tot ceea ce ea primea. Nu îi era deloc ruşine să poarte hăinuţe pe care altcineva le purtase înaintea ei. Din contră, ea le purta cu mare drag şi preţuia  fiecare lucru primit. Timpul însă a trecut noi am crescut, iar fiecare a luat-o pe drumul ei.

Când am revăzut-o nici măcar nu am recunoscut-o pe Aurica, căci aşa o cheamă. Ea m-a văzut pe mine şi m-a strigat. Iniţial când am auzit că mă strigă cineva, m-am întors dar fără să îmi dau seama cine e. Dar totuşi m-am oprit şi am aşteptat ca persoana care m-a strigat să ajungă lângă mine.

– Bună Cristina. Ce mai faci? Nu mă reucunoşti, aşa-i? ghici Aurica după expresia feţei mele.

În acest timp eu încercăm să îmi dau seama de ce îmi este aşa cunoscută fizionomia şi vocea. Şi brusc mi-am dat seama că lângă mine se afla Aurica, prietena de joacă din copilărie, fata căreia îi străluceau ochii de bucurie când primea ceva de la mine.

-Aurica, nu-mi vine să cred că tu eşti? Ce mai faci? Pe unde mai eşti?

-Ce să fac bine, dar e loc şi de mai bine.

Tonul trist al vocii ei îmi sugera că Aurica nu era mulţumită de viaţa ei, fiindcă tot greu o ducea, de aceea i-am propus să ne aşezăm pe o bancă din parcul de vizavi de noi. Am simţit nevoia să aflu mai multe despre situaţia ei pentru a o ajuta cumva. Şi aşa am aflat că îi era tare greu, lucra dar lua minimul pe economie, bani cu care îşi ajuta părinţii şi fraţii mai mici. Mi s-a făcut atât de milă de ea când am văzut cât de tristă era şi când mi-am uitat mai atent la ea am observat că era încălţată cu o pereche de sandale ce arătau groaznic. Ce ruşine mi-a fost  de faptul că eu adesea mă plâng de lipsa unor lucruri care de fapt reprezintă nişte mofturi şi nimic mai mult.  Aurica săraca avea în picioare o pereche de sandale care mai aveau puţin şi se dizlipeau de tot, iar eu tânjeam după lucruri de fiţe.

În acel moment mi-am dat seama că vreau să-i văd din nou acei ochi albaştri ai Auricăi strălucind de bucurie şi atunci am invitat-o la mine:

-Aurica, ce zici dacă într-una din serile astea vii pe la mine să depănăm amintiri? Mi-ar face mare să mai stăm de vorbă.

În timp ce i-am făcut invitaţia m-am uitat la talpa ei să-mi dau seama cam ce mărime poartă la încălţăminte. De abia aşteptam să ajung acasă să intru pe internet pe site-ul superpantofi.ro, site-ul cu încălţăminte foarte variată şi  frumoasă.  Este site-ul care poate satisface toate gusturile. Aici găseşti sezon de sezon încălţăminte modernă, comodă şi la un preţ care îţi aduce mereu zâmbetul pe buze. Ştiam că  pe acest site erau foarte multe produse la reducere, căci de abia îmi cumpărasem eu o pereche de sandale superbe, aşa că eram sigură ca am să găsesc cadoul potrivit pentru Aurica.

– Nu vreau să deranjez, îmi zise Aurica cu reţinere în glas.

-Nu mă deranjezi. Te aşteptat cu mare drag, aşa am să-i fac o surpriză tare plăcută şi mamei. Se va bucura mult să se te vadă. Să ştii că noi tot acolo stăm, aşa că te aşteptăm.

După ce am schimbat şi numerele de telefon, m-am despărţit de Aurica şi m-am întors acasă şi imediat am intrat pe superpantofi.ro şi am început să-i caut o pereche de sandale frumoase şi comode pentru Aurica. Vroiam când vine la mine să-i dăruiesc nu o pereche de sandale pe care eu nu le mai purtam, ci unele noi. Şi am avut norocul să găsesc exact ce vroiam o pereche de sandale albastre la fel ca ochii ei care erau şi la promoţie, de la 89 Ron erau reduse la 29 Ron. Mi-am plăcut foarte mult deoarece sunt  din lac, sunt foarte comode şi îţi fac şi piciorul frumos.

Untitled

                                                                     Sursă poză: superpantofi.ro 

Vroiam să-i fac o bucurie Auricăi, aşa că imediat le-am pus în coş. Fiindcă nu ştiam exact cât poartă am ales mărimea mea, dar  nu mi-am făcut probleme din această cauză, fiindcă pe acest site dăcă nu ţi se potriveşte mărimea, cei la superpantofi.ro îţi schimbă produsul fără probleme, iar costurile de transport le suportă ei. Mi se pare un lucru extraordinar, încă un lucru în plus care te determină să faci comandă pe acest site. După ce am pus sandale ei în coş mi-am mai ales şi o pereche tot la promoţie fiindcă nu m-am putut abţine şi apoi am lansat comanda.

Ca de obicei comanda mi-a venit foarte rapid prin curier, aşa că după ce am primit-o am sunat-o pe Aurica şi am chemat-o la mine. În momentul în care a venit iar eu i-am dat cadoul ochii ei frumoşi albaştri au început din nou să strălucească ca altă dată.

-Nu-mi vine să cred, mi-ai cumpărat sandale. Sunt superbe, sunt exact ce îmi trebuie pentru servici, dar nu trebuia să te deranjezi.

– Am făcut-o cu mare drag. Îţi plac?

-Cum să nu-mi placă? Sunt supersandale. Vara asta am supersandale! spuse Aurica cu ochii plini de lacrimi de fericire.

Le-a luat, le-a strâns la piept şi apoi le-a încălţat şi i-au venit perfect.  M-am bucurat enorm pentru că am putut să fac un om fericit şi în acea seară am învăţat să las mofturile deoparte şi să mulţumesc vieţii pentru tot ceea ce îmi dă, căci alţii nu au niciun sfert din ceea ce  mi-a dăruit mie viaţa.

Articol scris în campania „SuperPantofi: Vara asta am supersandale” din cadrul competiţiei Summer Orkestra.

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Foarte frumos gestul tau. Intr-adevar, uneori vrem mai mult chiar daca deja avem, in timp ce altii nu-si permit niste banale lucruri care sunt o necesitate pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.