Pierzi ca să câştigi

1380655_209514242552859_1834184292_n

Apărem pe-această lume plină de mistere pentru a trăi, visa şi lupta pentru ceea ce dorim. Învăţăm încă din fragedă pruncie că în  viaţă nu poţi obţine nimic dacă nu lupţi. Şi ne luptăm din răsputeri clipă de clipă, zi de zi, visând la momentul în care vom obţine ceea ce dorim, deoarece considerăm că nimic nu ne poate face mai fericiţi decât acel ceva pentru care ne luptăm. Dar viaţa-i tare plină de mistere şi ne determină să luptăm cu scopul de-a învăţa să apreciem oamenii sau lucrurile care apar la un moment în drumul nostru.Iar atunci când aproape am învăţat ce trebuia, când aproape am obţinut ceea ce ne dorim, viaţa ne ia acel ceva, iar acest lucru ne provoacă de fiecare dată o mare suferinţă, peste care avem impresia că nu putem trece.

Ne agităm şi tare noi oftăm, ne văităm , ne revoltăm, şi nu reuşim să înţelegem de ce dacă am luptat nu am obţinut ceea ce am dorit. Deşi avem impresia că le ştim pe toate şi că viaţa nu ne poate surprinde cu nimic, uite că viaţa atunci când mai puţin ne aşteptam ne prin surprindere şi ne mai dă câte o lecţie. Care e acea lecţie? Fiecare pierdere pe care o suferim, e o adevărată lecţie pentru noi oamenii, căci de fiecare când o persoană iese din viaţa noastră, învăţăm atât despre noi, cât şi despre ceilalţi. Deşi aparent fiecare pierdere ne dărâmă, de fapt fiecare pierdere ne face mai puternici şi ne pregăteşte fără să ştim pentru ceea ce urmează. Dacă nu am pierdere, nu am putea câştiga.

Suferim, i-adevărat, dar dacă stăm şi analizăm fiecare eveniment din viaţa noastră, fiecare pierdere, ne putem da seama că totul s-a întâmplat pentru ca noi să o putem lua pe calea pe care destinul ne-a indicat-o. Căile vieţii sunt nebănuite, sunt pline de hopuri, de suişuri şi coborâşuri care ne ajută să ne formăm ca oameni. Timpul trece, şi atunci când ajungem în locul în care viaţa ne-a dus şi ne uităm în urmă la tot ce ne-a făcut să suferim, ne putem da seama că nimic nu a fost în zadar, că am trecut prin toate pentru a ajunge aici, locul în care probabil vom învăţa noi şi noi lecţii, pentru a ne continua drumul spre ceva care ne va ajuta să ne lărgim viziunea assupra vieţii.

Ce sens mai au atunci visele, dorinţele şi toate planurile noastre? Păi putem oare noi oamenii să mergem pe drumul vieţii fără un imbold, fără ceva care să ne motiveze? Nu putem, şi nu e vina noastra, aşa ne stă în fire să ne luptăm pentru ceva… Doar luptându-ne pentru ceva, viaţa ne poate oferi ceea ce trebuie pentru a înţelege cu adevărat cine suntem şi care este misiunea noastră pe acest pământ. Am venit pe lume cu o misiune pe care trebuie să ducem la îndeplinire, iar viaţa are grijă să o ducem cât mai bine la îndeplinire. Aşadar ai pierdut, nu te întrista, mergi mai departe şi într-o bună zi vei avea parte şi de lucruri frumoase în viaţa ta. Acceptă viaţa aşa cum e, căci alta în dar nu o să mai primeşti…Capul sus om drag, zâmbeşte, nu te întrista!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.