Mesaj de la viaţă

206187_117540388416912_480741592_n.jpg

Dacă ar fi să conversăm cu viaţa, dacă am putea-o întreba de ce ne oferă ea tot ce oferă, bănuiesc că ea ne-ar răspunde cam aşa:

-Dragi mei oameni, cei care m-aţi primit în dar, fără să vreţi, eu chiar nu vă înţeleg deloc. În dar voi m-aţi primit, iar din păcate voi nu ştiţi deloc cum să mă preţuiţi. Ştiţi foarte bine că doar o singură dată mă puteţi primi în dar, dar nici acum după atâta amar de vreme nu aţi învăţat să vă bucuraţi de fiecare clipă care vi se oferă. Aproape în fiecare clipă voi vă văitaţi că nu aveţi timp să  faceţi nimic din ceea ce aţi vrea să faceţi, dar degeaba voi văitaţi. Vă spun sincer că tare îmi e milă de voi când văd cum vă irosiţi timpul cu lucruri care nu au aşa de multă importanţă.

Aproape zi de zi vă scot în cale oameni care vă fac sufletul să tresalte de bucurie, oameni care vă fac fericiţi, dar voi în schimb ca drept mulţumire că m-am gândit la voi, cu atitudinea voastră care ce să spun mă dezamăgeşte, mă determinaţi să-i scot mai repede din viaţa voastră. Iar după îi scot, începeţi să vă plângeţi că tare vă mai doare sufletul, dar eu chiar nu înţeleg de ce. Cât i-aţi avut lângă voi de ce nu aţi făcut în aşa fel încât să îi păstraţi lângă voi? Voi când nu aveţi ceva vă plângeţi că nu aveţi, iar când aveţi nu ştiţi să preţuiţi. Dragii mei să ştiţi că aşa nu se poate. Vă mărturisesc că tare m-am mai săturat, tare eu am obosit fiindcă indiferent de ce aş face pentru voi, voi tot nemulţumiţi sunteţi.

Vai şi tot vă lăudaţi că tare voi mă mai iubiţi, dar ştiţi dacă voi m-aţi iubi precum voi vă lăudaţi, aţi preţui fiecare clipă pe care v-o ofer. Aţi transforma această clipă într-o clipă de bucurie şi de fericire, aţi fi mulţumiţi de ceea ce eu cu atâta drag vă ofer, şi nu aţi tânji mereu după ceea ce le ofer celorlalţi. Vedeţi voi eu ofer fiecăruia ceea ce scris pe lista sa, nimic mai puţin, nimic mai mult, şi ar trebui să vă bucure chiar şi doar faptul că în fiecare zi vă puteţi bucura de un alt răsărit de soare. Ştiu eu de ce sunteţi veşnic  nemulţumiţi, voi tare aţi vrea să aflaţi pe lista ce se afla în posesia mea, dar cu părere de rău această dorinţă nu v-o pot îndeplini. Şi ştiţi de ce? Fiindcă dacă aţi şti nu aţi mai fi în stare de nimic, aşa că e mai bine să vă pun asupra faptului împlinit, pentru a învăţa treptat să mă apreciaţi şi să mă iubiţi, la fel  precum şi eu vă iubesc pe voi.

Şi fiindcă eu tare vă iubesc pe voi, eu sfat eu aş vrea să vă dau bucuraţi-vă de fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima, şi poate aşa veţi înţelege ce înseamnă cu adevărat să trăieşti. A exista e simplu, a trăi e mult mai greu. Străduiţi-vă oameni să trăiţi, nu doar să existaţi, căci e păcat de mine. Dacă tot mă iubiţi învăţaţi să nu mă mai irosiţi!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.