Doar o opinie

De când am aflat rezultatul la Eurovision, am vrut să scriu acest articol, însă am tot ezitat fiindcă am tot citit diverse articole pe acest subiect. Foarte mulţi vorbesc de o politică de marketing, de mobilizarea comunităţilor de gay sau transexuali, şi au dreptate. Bineînţeles că s-au mobilizat, era şi normal să voteze cu unul de-al lor, care este şi talentat. Trebuie să recunosc că marele câştigător al Eurovisionului are o voce foarte frumoasă,  de aceea cred că nu a fost votat doar de reprezentaţii comunităţilor de gay sau de transexuali, l-au votat şi alţii ce au vrut să demonstreze că europenii încet, încet renunţă la prejudecăţi, indiferent de ce natură sunt.

Cred cu tărie în faptul că trebuie să renunţăm la prejudecăţi, la acte discriminatorii şi să promovăm toleranţa, dacă ne dorim să convieţuim paşnic alături de semenii noştri, însă din păcate realitatea îmi demonstrează că pe zi ce trece  sunt mai plini de prejudecăţi, iar toleranţa este doar un deziderat. Faptul că un transexual a câştigat o competiţie de asemenea avengură, nu demonstrează faptul că s-a început renunţarea la prejudecăţi, ci faptul că am devenit din ce în ce mai falşi, prin urmare mai periculoşi. Este extrem de periculos să doreşti să demonstrezi ceva în care nu crezi.

Dacă ar fi să mă întrebe cineva care este punctul meu de vedere cu privire la câştigătorul Eurovisionului, aş răspunde că are o voce foarte frumoasă, mult mai frumoasă decât a multora care au participat la această competiţie, şi nu mă deranjează faptul că este transexual, fiindcă fiecare este liber să aleagă calea care o vrea în viaţă. Însă, din punctul meu de vedere cred că era mult mai bine dacă apărea fără barbă, deoarece această apariţie mi s-a apărut puţin sfidătoare. Dar trebuie să nu uit că trăiesc într-o lume în care nu mă mai surprinde nimic. Dacă anul acesta a câştigat o „femeie cu barbă”, oare la anul cine va câştiga? Vom trăi şi vom vedea…

În ceea ce priveşte prestaţia noastră la Eurovision, eu cred că Paula şi Ovi s-au prezentat foarte bine, dar bineînţeles că mereu este loc şi de mai bine. Oricum ar fi, trebuie să nu uităm că deşi trăim pe un continent „lipsit de prejudecăţi”, noi nu vom putea câştiga niciodată această competiţie… De ce? Nu cred că are rost să răspund la această întrebare…

Până anul viitor când sunt curioasă cine va mai participa, cine  va mai  ieşi în evidenţă şi va câştiga,  vă invit să ascultaţi,  atât meodia interpretată de Paula şi Ovi, cât şi cea interpretată de Conchita. Cred că ambele melodii au fost interpretate foarte bine.

 

De asemenea, ai putea dori...

9 răspunsuri

  1. iluminisme spune:

    🙂 ma bucur de felul in care ai pus problema 🙂

  2. raluca spune:

    Ma bucur enorm cand vad ca si la noi in tara exista oameni ce apreciaza dincolo de ,,ambalaj”. Este al doilea articol bun pe care il citesc legat de acest subiect. Am citit in rest foarte multe rautati la adresa acestui om, chiar pareri de la oameni ce pretind a fi buni. Urat sa judeci in halul asta si sa nu vezi ca omul asta in afara de faptul ca are barba, are o voce buna, pentru ca…pentru asta s-a prezentat la concurs. Felicitari pentru articol, dar mai ales pentru gandire.

  3. Andreea spune:

    Intr-adevar, castigatorul are o voce foarte buna! Si ai nostri au fost foarte buni! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.