Leapşă

  Ebloguri a dat startul la leapşă, şi iată că pentru prima dată sunt nominalizată la o leapşă de către Dana. Sunt provocată să scriu despre un subiect foarte interesant şi anume: ,,Care este articolul care ţi ,,s-a lipit de suflet ”cel mai mult din tot ce ai scris până acum şi din ce motiv?

Trebuie să recunosc că îmi este foarte greu să aleg, fiindcă fiecare articol pe care îl scriu, îl scriu cu sufletul. Fiecare articol scris nu reprezintă altceva decât gânduri de-ale mele transformate în cuvinte, care sper să ajungă la sufletele celor care citesc articolele mele. După ce m-am uitat puţin prin lista cu articole scrise, am decis să vorbesc despre un articol pe care l-am scris cu multă durere în suflet, iar acesta se numeşte „Iubeşte-te Femeie!”.  Am scris acest articol cu gândul la toate acele femei care au fost sau încă sunt  victimele violenţei domestice. Am scris acest articol gândindu-mă la mătuşa mea care la 60 de ani a fost diagnosticată cu Alzheimer, o boală necruţătoare, din cauza abuzurilor la care a fost supusă de către un „om”, căruia sper ca viaţă să-i dea după suflet, deşi nu cred că are suflet.

Am vrut ca acest articol să fie un îndemn pentru toate femeile care nu au curajul să se despartă de cei care nu ştiu să le respecte, şi să le aprecieze. Tatăl meu are o vorbă: „Femeia trebuie în primul rând respectată pentru că a dat naştere unui copil.”  Tare îmi plac aceste cuvinte, şi nu pot să-i înţeleg pe acei bărbaţi care aşteaptă să fie respectaţi, fără a respecta la rândul lor. Nu-i înţeleg deloc pe acei bărbaţi  care lovesc o femeie, pentru a demonstra că ei sunt bărbaţi, iar pe bărbaţi trebuie să-i asculţi. Am trăit într-o familie în care, atât eu, cât şi mama mea am fost respectate, iubite si apreciate, de un bărbat care nu a încercat să demonstreze că noi am fi am prejos decât el.

Nu cred că se merită să trăieşti lângă un astfel de bărbat, care se consideră superiorul tău. Divorţul nu e niciodată plăcut, şi lasă răni adânci, dar cred că este cea bună soluţie în astfel de cazuri, mai ales când există copii. Pentru a creşte frumos, un copil cred că trebuie să stea departe de certuri şi violenţe. Mătuşa mea nu a înţeles acest lucru, soţul ei a fost mai presus de orice, iar acum viaţa  ei, cât şi  a vărului meu este distrusă.

Dragi femei nu se merită, fiindcă  aveţi doar o singură viaţă şi merită să o trăiţi frumos. Sunteţi puternice, puteţi orice, puteţi să vă descurcaţi şi fără bărbaţi cu chip de monştri!

Şi fiindcă nu vreau să vă întristez şi pe voi, dau leapşa mai departe către Sonia ,   care cred că o să aibă ce să vă povestească despre articolul ei de suflet, şi către Cristina Lincu .

 

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Sonia spune:

    O s[ scriu cu plăcere despre acest subiect. Deși îmi va fi un pic greu să aleg. Îți mulțumesc că te-ai gândit la mine. 🙂

  1. Mai 8, 2014

    […] altii dupa ce, desigur, au postat articolul respectiv pe blogul lor. Pe mine m-a nominalizat aniri (Suflet Ratacit) careia ii […]

  2. Mai 30, 2014

    […] întreabă care este articolul meu de suflet, întrebare pe care mi-o pusese acum ceva vreme şi Irina şi tocmai datorită faptului că mi-a fost greu să mă decid am amânat atât de mult. Şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.