Ştiri care contează

          România este tărămul pe care mi-a fost dat să primesc cel mai frumos şi preţios cadou pe care un om îl poate primi, viaţa. Pe-acest tărâm fermecător şi plin de oameni frumoşi şi viteji, dar greu încercaţi de-a lungul timpului, inima mea a început să bată, la început încet, apoi din ce în ce mai tare din momentul în care am văzut lumina zilei, într-o zi sfântă cea a Împăraţilor Constantin şi Elena. Timpul a trecut, căci aşa trece el fără să ceară permisiunea nimănui, iar eu copilul, am devenit eu adultul, cel care acum asistă nepuntincios la un spectacol dramatic pus în scenă de nonvalori. Nu este zi în care să nu deschid televizorul şi să văd cum din păcate media promovează din ce în ce mai mult nonvalorile.

          E dureros să vezi cum cei din ţara în care te-ai născut şi pe care o iubeşti, pun accent nu pe cultură, ci pe incultură, şi zi de zi mă întreb cum de aceştia nu conştientizează cât de rău ne fac prin promovarea unor oameni care dacă îi întrebi prea multe, uită şi cum se numesc. Din nefericire asta e ţara în care trăiesc, ţara în care incultura şi nonvalorile se simt mai bine ca oricând, fiindcă mass media din dorinţa de a avea o audienţă cât mai mare îi promovează fără pic de jenă sau remuşcări. Eu mi-aş dori foarte mult ca în fiecare zi mi-aş dori să citesc sau să aud ştiri despre cultura noastră, despre reuşitele oamenilor de valoare cei care cu fiecare reuşită  a lor ne fac să tresalte inima de bucurie.

     Există şi oameni preocupaţi de lucruri care cu adevărat contează pentru noi, aceştia fac parte din echipa Mondonews.ro. Ei sunt cei la care apelez de fiecare dată când vreau să aflu lucruri importante atât referitoare la situaţia României, cât şi lucruri despre problemele externe. De exemplu ieri pe 29 martie, cei de la mondonews.ro au publicat o ştire care tare mi-a bucurat sufletul şi din nou m-am simţit mândră că sunt româncă. Acea ştire făcea referire la faptul că:

Romania a obtinut o noua performanta la concursul de judo de la Samsund, Turcia, obtinand medalia de bronz prin Corina Caprioriu. Romania a obtinut a doua medalie de bronz la Grand Prix-ul de la Samsun, din Turcia, o competitie dotata cu premii in valoare de 100.000 de dolari. Corina Caprioriu a castigat sambata medalia de bronz la categoria 57 de kilograme dupa ce a invins-o pe Emilie Amaron din Elvetia, in finala mica.Vineri, judoka Andreea Chitu a cucerit si ea medalia de bronz, la categoria 52 de kilograme, dupa o finala mica disputata in fata lui Annabelle Euranie (Franta). 

      Aceştia sunt oamenii despre care ar trebui să scriem mereu, despre care ar trebui să facem emisiuni. Sunt ştirile care mă atrag ca un magnet şi-mi aduc mereu zâmbetul pe buze. România trece printr-o situaţie grea, iar noi permanent ar trebui să fim preocupaţi de ceea ce se întâmplă în ţară, şi nu de aşa zisele vedete ale României, vedete apărute peste noapte, ce nu fac deloc cinste ţării. Felicitări celor care ştiu să publice astfel de articole de calitate, şi să ne furnizeze informaţii nu despre nonvalori, ci despre oameni cu care ne putem mândri, şi despre probleme extrem de importante pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, care ar trebui să ne intereseze pe toţi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.