Neputinţă

                                     408294_123922811112003_1726980877_n (1)

Dacă am putea  să dăm timpul înapoi, cu siguranţă nu am mai face aceleaşi greşeli pe care le-am făcut. Nu ne-am mai deschide sufletul atât de tare faţă de nişte oameni care  au profitat de informaţiile pe care noi le-am oferit. Nu am mai fi atât de deschişi, ci mai prudenţi.

Dacă am putea da timpul înapoi, cu siguranţă am fi mai atenţi la cei din preajma noastră, căci nu toţi care ne vorbesc frumos ne sunt prieteni, nu toţi care ne critică ne sunt duşmani. Am încerca să privim dincolo de aparenţe, pentru a nu ne lăsa înşelaţi de acestea. Le-am oferi tot atât de mult pe cât ne-au oferit şi ei nouă.

Dacă am putea da timpul înapoi, cu siguranţă nu am aştepta atât de multe de la oameni care ne-au oferit mereu prea puţin. Am da mult mai mult, celor care ne-au oferit atât de multe, şi cărora le-am oferit prea puţin. Am face mult mai puţin pentru cei pentru  care am făcut mult prea multe, fără ca ei  să merite.

Dacă am putea da timpul înapoi, cu siguranţă am acorda încrederea noastră celor care merită, nu  celor cărora le-am acordat-o şi care ne-au dezamăgit profund.

Din păcate nu putem da timpul înapoi, şi e dureros să vezi cum oamenii în care ai avut încredere te-au trădat şi ţi-au înşelat aşteptările.

E dureros să vezi cum cel pe care îl considerai prieten se întoarce împotriva ta. E dureros să constaţi că în jurul tău au fost şi încă probabil mai sunt, doar oameni cu măşti. E dureros să vezi cum toţi pe care i-ai ajutat, ţi-au întors spatele, şi te-au şi uitat. E dureros  să realizezi că pentru ei eşti istorie.

 Dar aşa e viaţa, aşa sunt oamenii, iar noi nu avem dreptul să încercăm să-i schimbăm, căci fiecare face ce vrea în viaţă. Însă avem dreptul de a-i scoate din sufletul nostru, din mintea noastră, din viaţa noastră. Trebuie însă să nu uităm de faptul că timpul nu vindecă rănile, ci le transformă într-o lecţie de viaţă. Fiecare lecţie de viaţă care ni se oferă este extrem de importantă pentru viitorul nostru.

„Fiecare experienţă de viaţă, fiecare lecţie de viaţă pe care o învăţ este cheia spre viitorul meu”-Clark Gable

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. brett rossi spune:

    would you mind if I recommend this on my twitter?

  2. Adela spune:

    „Însă avem dreptul de a-i scoate din sufletul nostru, din mintea noastră, din viaţa noastră.”
    Asa este, avem acest drept, dar, din pacatem putin dintre noi pot sa il foloseasca pe deplin. Nu putem uit, de tot, un om care a avut un rol in viata noastra; un om care ne-a marcat.

    Felicitari pentru postare, foarte reusita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.