Azi am înţeles

                 omul-este-o-taina-pentru-sine-insusi_f08affd44aa5dc

Azi am înţeles că oricât de tare mi-ar fi dor de trecut, trebuie să-l las în urmă. Azi am înţeles că pentru a trăi frumos prezentul, trebuie să nu-i permit trecutului să mă sfâşie şi să-mi provoace răni şi mai adânci. Azi am înţeles că dacă vreau să reuşesc în tot ce mi-am propus, trebuie să mă apreciez mai mult, să mă iubesc mai mult, să am curaj mai mult. În viaţă nu poţi răzbate fără încredere în propriile forţe şi fără curaj. Azi vreau să dezgrop acea forţă care stă ascunsă undeva în sufletul meu, pentru a putea lupta şi cu mai multă forţă. Azi vreau să zăresc soarele de dincolo de nori, pentru a simţi cum sufletul meu îngheţat, e cuprins de căldura lui minunată. Azi am înţeles că lupta pentru a vedea lumina de la capătul tunelului, îţi dezvăluie esenţa vieţii. Azi am înţeles că principalul adversar al tău în lupta cu viaţa, este însuşi Sinele. Azi am înţeles că cel mai mare duşman al tău este sentimentul de neputinţă, iar cel mai mare aliat este iubirea de sine.

Azi am înţeles că viaţa îţi dă ceea ce îţi doreşti, doar atunci când eşti pregătit/ă pentru acel lucru, trebuie doar să ai răbdare. Azi am înţeles că cu cât tu te prăbuşeşti mai tare, cu atât se bucură unii mai tare. Azi am înţeles că eşti liber să faci ce vrei cu viaţa ta, dar că totuşi nu e bine să  le dai satisfacţie celor a căror principală ocupaţie este să se bucure de eşecurile tale. Azi am înţeles că viaţa este cea care îţi dă puterea necesară pentru a face faţă obstacolelor, trebuie doar să-i demonstrezi cât de mult o iubeşti.

Am înţeles că pentru a obţine ce-ţi doreşti, trebuie în primul rând să fii mulţumit/ă de ceea ce ai obţinut până acum. Am înţeles că dacă nu te înarmezi cu optimism în fiecare zi, pesimismul te poate distruge într-o clipă. Am înţeles că nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici pentru a merge mai departe. Am înţeles că pot mult mai mult decât arăt şi decât mă cred în stare.

Scormoniţi adânc în suflet vostru dragilor, pentru a  descoperi acea forţă necesară  depăşirii a  tot ceea ce aveţi impresia că nu poate fi depăşit.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.