Poveste de dragoste

Image

 Zi de zi suntem supuşi tentaţiilor, tentaţii cărora oricât am încerca nu le putem rezista. Ne luptăm cu ele, dar dependenţa noastră de tentaţii învinge de fiecare dată. Fiecare zi din viaţa noastră se scurge lin, în timp ce noi dependenţi de ceea ce  avem impresia că ne face viaţa mai frumoasă, ne supunem neputincioşi tentaţiilor.

Poveste de dragoste este o poveste de viaţă ce prezintă o zi din viaţa unei persoane care este dependentă de ţigări. Este o poveste în care personajele principale pozitive, mama şi ţigara îşi declară de dimineaţa până seara târziu dragostea, iar personajul principal negativ, adică eu, se luptă să distrugă frumoasa lor poveste de dragoste, cu fel de fel de intrigi.  Nici nu se luminează bine de ziua că mama se trezeşte, şi se duce repejor în bucătărie.

–         Bună dimineaţa, iubire! i adresează mama scumpei ei ţigări.

–         O fi bună pentru tine. Pentru mine nu e, au trecut mai bine de 10 ore de când n-am mai ars, zise ţigara tristă. Credeam că nu te mai trezeşti odată…

–         Of, draga mea, te rog să mă ierţi, imediat îmi fac cafeaua şi mă ocup şi de tine. Doar ştii cât de mult te iubesc, scumpa mea.

–         Mda…ştiu, de asta te şi aştept în fiecare zi cu multă răbdare.

–         Bună dimineaţa mamă! Ai mâncat?

–         Nu, nu mi-e foame.

–         Sigur, sigur, dar de fumat, fumezi. Nu-ţi dai seama cât de rău îţi face ţigara?

–         Ştiu, ştiu, dar nu pot renunţa la ea. Pur şi simplu nu pot. Ce vrei să fac dacă nu pot?

–         Dacă lupţi contra acestei dependenţe poţi, trebuie doar să vrei.

–         Cine e asta care comentează, şi vrea să ne strice minunata noastră relaţie? Zii să nu se bage, să-şi vadă de-ale ei. Ştii că şi eu te iubesc mult şi fără tine, n-aş putea arde, aşa că pune-o la punct, zise ţigara deodată, enervată de faptul că cineva vroia să-i strice relaţia.

–         Gata, dragă, ştiu că ai dreptate, dar acum lasă-mă, să-mi tihnească cafeaua. Am să mă las când vreau eu, nu când vrei tu.

–         Of mamă! Ce păcat că nu-ţi dai seama că îţi faci rău singură.

–         Ştiu, dar acum lasă-mă.

–         Bravo! Aşa te vreau! Nimeni şi nimic nu o să distrugă frumoasa noastră poveste de iubire, dacă o să ştii să te impui. Şi mai ales nu trebuie să asculţi de gura lumii. Ştii că eu nu ţi-aş face niciun rău, din contră,  eu sunt lângă tine ori  de câte ori ai nevoie de ajutor. Doar tu spui că sunt singura care te ajută să te calmezi.

–         Mamă la ce te gândeşti? Ai tăcut aşa deodată. Te gândeşti la cum să renunţi la aceste tentaţii? Ştiu că e greu, dar te rog să încerci. Am să-ţi recomand un film care se numeşte Tentaţii (i)rezistibile, şi care te poate ajuta să înţelegi cât e de important e să vrei să lupţi. E o comedie tare simpatică, despre trei tipi care se luptă cu dependenţa. Nu-ţi spun cu ce fel de dependenţă se luptă, aşa că trebuie să vezi filmul neaparat, ca să  înţelegi  despre ce este vorba. Din distribuţie fac parte Mark Ruffalo, nominalizat la Oscar, Tim Robbins, câștigător de Oscar, Gwyneth Paltrow, Josh Gad, Joely Richardson si Patrick Fugit,  merită să-l vezi.

–         Am să-l văd, dar acum du-te în oraş şi-mi mai ia două pachete de ţigări ca să am.

–         Ai ţigara electronică, de ce nu o foloseşti?

–         Nu îmi place.

–         Of şi iar of….

–         Lasă ofurile şi fugi în oraş…

–         Aşa, pune-o la punct. Cum îndrăzneşte să îţi spună să renunţi la mine, şi să o aprinzi pe nenorocita aia de soră-mea vitregă?! Să nu cumva să o asculţi, doar eu te pot ajuta să uiţi de toate, şi-ţi fac şi viaţa mai frumoasă. Să-ţi aminteşti mereu acest lucru.

–         Ştii, fata mea are dreptate. Ar trebui să mă las de fumat, căci tu îmi afectezi sănătatea. Dar din păcate nu am suficientă voinţă să-ţi spun nu, deşi aşa ar trebui.

–         N-ai cum să renunţi la mine. Ştii de ce? Pentru că mă iubeşti. Aşa că degeaba te chinui.

–         Eşti o  boală cruntă, care mă distruge zi de zi. Dar cum să renunţ la tine? Cum?

–         Nu poţi, ştii doar. M-ai părăsit pentru o lună, dar tot la mine ai revenit. Pentru că nu poţi trăi fără mine. E prea frumoasă povestea noastră de dragoste, ca să poţi renunţa la mine.

–         Am să reuşesc într-o zi, nu e greu, trebuie doar să vreau. Cum am reuşit o dată să mă las de fumat o lună, am să reuşesc şi a doua oară. Până atunci…să mai fumez o ţigară, că n-o fi bai.

Şi uite aşa trece ziua şi aşa se duce şi pachetul de ţigări, iar povestea de dragoste continuă….. şi continuă în defavoarea mamei mele.  Dependenţa e o boală cruntă care se vindecă doar cu foarte, foarte multă voinţă.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Da,stiu cum e sa privesti neputincios o astfel de poveste de dragoste,si sa fii personajul negativ care incearca sa strice tot…:))Foarte interesant cum ai descris lucrurile…frumos!!!Uneori,te simti in plus,intr-o astfel de poveste de dragoste dintre cel/cea iubit/a si viciul asta nesanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.