Descoperă puterea dinăuntrul tău

O legendă veche spune că mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atât de mult de puterea divină din ei încât Brahma, stăpânul tuturor zeilor, a decis să le ia această putere şi să o ascundă într-un loc unde va fi imposibil de găsit. Tot ce i-a rămas să facă era să găsească ascunzătoarea potrivită.

A fost convocat consiliul zeilor pentru a se găsi soluţia. Zeii au sugerat: “De ce să nu îngropăm puterile omului în pământ?” Brahma a răspuns: “Nu, nu vom face asta pentru că omul va săpa adânc şi le va găsi.”

Atunci zeii au spus: “În acest caz, să le trimitem divinitatea pe cel mai adânc fund al oceanului.” Dar Brahma a răspuns din nou: “Mai devreme sau mai târziu omul va explora adâncurile oceanului şi cu siguranţă că o vor găsi şi o vor aduce la suprafaţă.”

Astfel zeii au concluzionat: “Nici pământul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divină să fie în siguranţă, însă alte idei de ascunzătoare nu mai avem.”

Brahma a exclamat dintr-o dată: “Iată ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adânc înăuntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va căuta.”

De atunci încoace, conform legendei, omul a căutat în toata lumea, a explorat, a urcat şi a săpat căutând ceva ce a fost în tot acest timp înăuntrul lui. (Revista Glasul Iubirii,nr.1, XII, 2011)

                                            -//-

Caută credința în cel mai ascuns colţ al sufletului tău pentru a găsi iubirea.

Dacă ai găsit iubirea, ai găsit pacea.

Dacă ai dat de pace, ai descoperit binecuvântarea.

Dacă ai descoperit binecuvântarea, l-ai găsit pe D-zeu.

Dacă l-ai gasit pe D-zeu, ai găsit puterea care să te ajute să treci peste orice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.