Întotdeauna Eu

Image

Viaţa ne pune mereu la încercare, ne întinde capcane, ne ia prin surprindere, şi face toate acestea pentru  că e conştientă, mai mult decât noi, oameni, că doar pe ea o avem. Chiar dacă ne supărăm pe ea, ştie că supărarea nu e de durată, căci tare o mai iubim. Şi uite aşa, ştiindu-se iubită, viaţa face doar ce vrea ea. Ne supune la grele încercări, pentru a vedea cât de puternici suntem, şi cât de mult suntem dispuşi să luptăm pentru ea. Viaţa ne scoate în cale fel de fel de oameni pentru a-şi da seama dacă am învăţat să interacţionăm frumos cu cei de lângă noi. Din păcate, viaţa e tristă, deoarece, trăim într-o perioadă în care oamenii nu ştiu cum să interacţioneze frumos, unii cu alţii. Trăim într-o perioadă în care cu cât eşti mai direct şi-ţi place să spui lucrurilor pe nume, cu atât ai mai puţini prieteni. Sunt puţini cei care astăzi apreciază sinceritatea şi onestitatea şi de aceea, e le este greu să te accepte aşa cum eşti. Trăim într-o lume în oamenii,  îşi schimbă măştile cu o viteză mai ceva ca viteza luminii, căci au impresia că astfel, ei pot obţine tot ceea ce  îşi doresc. Aceştia fac parte dintre cei pentru care scopul scuză mijloacele. Sunt cei pe care rolul de cei mai buni prieteni, îi fascinează, asta până când le vorbeşti deschis, îţi spui punctul de vedere, fără să-ţi fie teamă de opinia celorlalţi,  şi nu te laşi manipulat de ei. Din momentul în care acest lucru se întâmplă, treptat cei pe care îi considerai prieteni apropiaţi,  dispar, iar in locul lor apar  nişte persoane  complet străine ţie, care se dovedesc a fi  experte în a te face să-ţi pierzi încrederea în oameni, şi în a-ţi lăsa un gust amar. Însă, dacă analizăm bine faptele, ne putem da seama că, prin “dispariţia lor”, îi descoperim pe prietenii adevăraţi din viaţa noastră. Doar prietenii adevăraţi îţi sunt mereu alături, te acceptă întotdeauna aşa cum eşti, şi te iartă atunci când uneori greşeşti, căci îşi dau seama că, omul este mereu supus greşelii. Doar ei sunt cei care te ajută necondiţionat orice de câte ori ai nevoie, fiind capabili să te asculte fără să te judece, doar ei îţi oferă o parte din inima lor pentru totdeauna. Ei nu fac eforturi pentru a te schimba, pentru a fi după bunul lor plac, ei te acceptă aşa cum eşti, poate cu mai multe defecte, decât cu calităţi.

Viaţa e tare tristă, nici nu are cum să fie altfel, căci pe zi ce trece îşi dă seama mai tare că omul nu se va schimba, în bine, niciodată. Dar ea continuă cu fiecare clipă care trece să-şi facă iluzii şi să spere……..

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. ideisiidei spune:

    Oamenii astia au fost la fel si in trecut. Acum, cu ajutorul tehnologiei, au intrat in contact unii cu altii si n-au mai putut sta ascunsi sub mastile bine lipite pe chipul lor.
    E interesant noul „look” al blogului tau dar e si un pic dificil din cauza diacriticelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.