Gânduri în cuvinte

Image

 Trăim într-o perioadă în care oamenilor le place  din ce în ce mai mult să dea impresia  că le ştiu pe toate.  E absurd să pretinzi că le ştii pe toate. Cât trăim învăţăm. Nu trebuie să ne fie ruşine niciodată să învăţăm de la cei care ştiu mai multe ca noi şi să şi recunoaştem acest lucru. În orice moment al vieţii noastre trebuie să fim pregăţiţi să învăţăm unii de alţii, căci doar aşa vom putea deveni oameni mai buni, mai bine pregătiţi şi vom putea face faţă vicisitudinilor vieţii.

Unii de alţii putem învăţa,  să nu uităm niciodată de unde am plecat, indiferent de unde am ajuns.

Unii de la alţii putem învăţa,  că în viaţă este bine să stai mereu preajma celor care te pot ajuta să  devii un om mai bun.

Unii de la alţii putem învăţa,  că nu trebuie să uităm niciodată de cei care ne-au întins o mână atunci când am avut mare nevoie de ea.

Unii de la alţii putem învăţa, că nu contează cine suntem, ci ceea ce facem pentru cei de lângă noi.

Unii de la alţii putem învăţa,  ce înseamnă prietenia şi cât este de important să ştim s-o preţuim.

Unii de la alţii putem învăţa să fim creativi.

Unii de la alţii putem învăţa să avem simţul umorului.

Unii de la alţii putem învăţa, să ne bucurăm de tot ce viaţa ne oferă în fiecare moment, căci nu toţi au privilegiul acesta.

 Unii de la alţii putem învăţa să iubim viaţa cu bune şi cu rele.

Unii de la alţii putem învăţa ce înseamnă să fii frumos. Nu suntem  cu adevărat frumoşi dacă avem un chip frumos, sau ne îmbracăm după ultima modă. Suntem cu adevărat frumoşi dacă avem un suflet curat, plin de căldură şi de dragoste pentru tot ceea ce ne înconjoară. Suntem frumoşi atunci când îi ajutăm pe  cei năpăstuiţi de soartă şi îi facem să zâmbească şi să uite măcar puţin de realitatea crudă. Suntem frumoşi atunci când ne bucurăm alături de ceilalţi pentru reuşitele lor. Suntem frumoşi atunci atunci când din puţinul nostru, dăruim şi celorlalţi care nu au nici cât avem noi. Suntem frumoşi atunci ştim să tolerăm sau să iertăm greşelile celorlalţi, căci nu suntem perfecţi, toţi  greşim, mai mult sau mai puţin. Suntem frumoşi atunci când tot ceea ce facem pentru cei de lângă noi, o facem din suflet. Degeaba ai un chip frumos, dacă sufletul îţi este plin de mizerie.

Avem atât de multe de învăţat unii de la alţii,  însă din păcate nu conştientizăm acest fapt decât atunci când mai târziu devine prea târziu.

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. succesulpe spune:

  Unii uitam. Asta-i adevarul 🙂

 2. racoltapetru6 spune:

  Iar cu cât învățăm mai mult, cu atâta ne dăm seama cât de puține știm și cât de mult am mai avea de învățat.

 3. succesulpe spune:

  Blogul dumneavoastra primit o nominalizare din partea lui succesulpe, pentru “A Bouquet Of Three Awards”. Felicitari si succes in continuare. Detaliile le gasiti pe site: http://succesulpe.wordpress.com/2013/06/27/nominalizari-blog/

 1. Oct 4, 2013

  […] Gânduri în cuvinte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.