Temeri

Image

Trăim într-o societate în care suntem din ce în ce mai dominaţi de teamă atât faţă de noi înşine, cât şi faţă de ceilalţi, iar acest fapt ne face să ne închidem în noi, în propria carapace, fiind incapabili să înfruntăm lumea reală. Ne este teamă de noi înşine, de faptul că am putea eşua, fiindcă nu avem suficientă încredere  în propria persoană, în ceea ce suntem şi putem face. Ne este teamă fiindcă nu suntem siguri  dacă vom fi în stare să ne ridicăm singuri, după ce am căzut.

Ne este teamă de ceea ar putea spune lumea cu privire la felul în care ne îmbrăcăm sau ne comportăm, fiindcă dăm prea multă importanţă prejudecăţilor, care ne fac nesiguri pe noi înşine. Ne este teamă de orice lucru spus la întâmplare de oameni, care vorbesc înainte de a trece totul  prin filtrul gândirii. Teama această ne împiedică adesea,  să facem lucruri pe care am dori să le facem, dar nu îndrăznim.

  Uneori ne-am dori  poate să plângem pentru a ne elibera sufletul de frustrări,  alteori ne-am dori poate să râdem, pentru a uita măcar puţin de greutăţile vieţii,  dar nu o facem,  căci ne temem de întrebările şi de comentariile celor din jur.

Nu avem curaj suficient pentru a ne trăi viaţa după cum ne place, deoarece ne pasă din ce în ce mai mult de opiniile celorlalţi. Este o atitudine complet greşită, căci fiecare dintre noi este stăpân pe viaţa sa şi  nimeni  nu poate să-i impună nimic. Nu avem niciun motiv să ne temem de ceilalţi.  Suntem liberi să alegem ce vrem în viaţă, indiferent de ce crede unul sau altul. Important e să avem încredere în noi şi curaj de a încerca tot ceea ce ne dorim.  Încrederea în sine şi curajul da încerca să facem ceea ce ne dorim, dar nu îndrăznim, ne va risipi teama de eşec.

Trebuie să ne amintim mereu că în viaţă nimic nu e întâmplător, tot ceea ce ni se întâmplă are un rost, de care ne vom da seama la momentul potrivit. Viaţa deşi e scurtă, e frumoasă atât cu bune, cât şi cu rele, de aceea merită să dăm dovadă de curaj şi  să descoperim cât mai mult din frumuseţea ei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.