Daruri

Image

Suntem atât de norocoşi, iar noi nici nu dăm seama de acest lucru, suntem mult prea preocupaţi de alergatul după lucruri aparent importante. De ce suntem norocoşi? Pentru că primim atât de multe daruri, pe care din păcate nu ştim să le apreciem la adevărata lor valoare şi nici la timpul potrivit. D-zeu ne-a dăruit cel mai de preţ dar, ne-a dăruit viaţa, de care trebuie să ne bucurăm în fiecare clipă, cât mai mult posibil. Fiecare zi  în care putem privi răsăritul minunat de soare, reprezintă un nou dar, o nouă şansă de a fi fericiţi alături de cei dragi sufletului nostru, de a deveni mai buni, mai recunoscători, mai înţelepţi, dar nu o facem. De ce am devenit atât  superficiali? De ce nu reuşim să ne dăm seama de faptul că viaţa, familia, prietenii,  sunt daruri cu o valoare inestimabilă? Sunt daruri pe care trebuie să le preţuim cât de mult putem, la momentul potrivit. O viaţă avem, iar fiecare clipă a ei este unică, dacă nu profităm de ea, atunci când trebuie, regretele de mai târziu nu-şi au rostul.

Viaţa e grea, dar noi ne-o facem şi mai grea, fiindcă nu mai ştim să ne bucurăm de darurile pe care le primim, nu mai ştim să fim fericiţi alături de cei care ne oferă mereu dovezi de iubire. Uităm pe zi ce trece ce înseamnă să ai prieteni şi să fii prieten. Prietenia e un dar minunat, ce te face să uiţi de singurătate, te face să te simţi ocrotit/ă, căci ştii că oricând vei avea nevoie de un umăr pe care să plângi, va fi cineva lângă tine, care te va asculta fără să te judece.     

 Uităm pe zi ce trece că în viaţă pentru  a primi, trebuie să şi dăruieşti. Dar  noi am  devenit atât de egoişti, invidioşi şi lacomi, încât nu ne gândim decât la cum să facem să avem ce au şi alţii, nu să dăruim din puţinul nostru şi celorlalţi.

Nimic nu ne mai impresionează, nici eforturile depuse de cei din familie pentru ca noi să fim fericiţi şi împliniţi. Stresul, grijile cotidiene, lupta aprigă pentru existenţă, ne transformă treptat în oameni cu suflete de gheaţă.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut!

  2. Adela spune:

    Foarte frumos articolul! Si eu sunt de parere ca fiecare zi este un dar, cu toate ca nu sunt foarte religioasa. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.