Drumul vieţii

Image

 Drumul vieţii nu este niciodată uşor, ci greu şi anevoios, plin de obstacole, însă este un drum pe  care l-am parcurge fără încetare, iar şi iar, scriind  o dată şi încă o dată propria poveste. În primii ani de viaţă, acest drum este o cărare bătătorită de  către cei care se luptă  zi de zi pentru ca noi să avem un drum cât mai frumos şi mai plin de lumină şi strălucire, ca mai apoi drumul să devină o adevărată aventură  în care începem să ne descoperim în primul rând pe noi înşine, şi apoi pe ceilalţi. Este o aventură frumoasă, dar dificilă, pe parcursul căreia întâlnim fel de fel oameni, care ne ajută să ne dăm seama de menirea noastră.

Sunt oameni care merg foarte puţin alături de noi, dar atât cât merg ne ajută să înţelegem că nu contează cât de greu e drumul, contează şansa pe care viaţa ţi-o dă zi de zi, pentru a-ţi continua drumul.

Sunt oameni care merg alături noi atât cât să ne dăm seama de ceea ce ne  dorim cu adevărat în viaţă, iar apoi fiecare o ia pe drumul lui. Tot ei ne arată cât de frumoasă este viaţa dacă ai norocul să întâlneşti oameni cu un suflet cald şi mare.

Sunt oameni pe care îi întâlnim la un moment dat în drumul nostru, căci viaţa ni-i scoate în cale  pentru a ne indica cărarea ce o avem de urmat, ca noi să nu ne rătăcim, apoi drumurile noastre încetează să se mai intersecteze.

Indiferent de  oamenii pe care îi întâlnim în marea noastră aventură, fiecare om care merge alături de noi pe drumul vieţii, indiferent cât merge, ne oferă o lecţie de viaţă. De la fiecare învăţăm că pe  drumul vieţii ai parte atât de satisfacţii, cât şi de multe neîmpliniri, care te îndeamnă la un moment dat să te întrebi, dacă calea pe care ai urmat-o este într-adevăr cea corectă. Deşi satisfacţiile mari pe care le-ai avut pe calea pe care ai urmat-o, ţi-au umplut sufletul de bucurie, totuşi vine o zi în care neîmplinirile  te fac îţi doreşti  ca drumul vieţii  să-l fi putut schimba. Dar drumul vieţii este un drum ireversibil şi tare scurt, pe care trebuie să-l continui fără regrete,  amintindu-ţi mereu  de cei care ţi-au încălzit mereu sufletul cu dragostea lor şi ţi l-au făcut să tresalte de bucurie.  Amintirile frumoase îţi vor da întotdeauna putere să treci peste clipele pline de amărăciune.

Trebuie să-ţi aminteşti   în fiecare zi cu zâmbetul pe buze, despre fiecare etapă a acestui drum, şi să-ţi doreşti să-l parcurgi cât mai mult posibil, alături de persoanele  care îţi dau mereu motive să zâmbeşti, să fii fericit/ă, să te poţi bucura de fiecare răsărit de soare. Fiecare avem posibilitatea să ne scriem în timp ce parcurgem acest drum, propria poveste, care va dăinui în timp, în sufletele celor care ne iubesc.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.