Lumea aparenţelor

Image

Trăim într-o lume a aparenţelor, în care nimic nu este ce pare a fi. Este lume în care nu mai poţi fi sigur de nimic şi de nimeni. Este o lume care te determină să devii un simplu spectator al spectacolului care se desfăşoară zilnic în faţa ta, deoarece e mai bine doar să priveşti, fără să faci comentarii, căci ceea ce spui se interpretează mai tot timpul greşit. Este o lume dacă nu te alături celor mulţi, eşti privit ca fiind împotriva lor, şi eşti marginalizat. Este o lume în care trebuie să ai grijă pe unde calci, ce uşă deschizi, cum o deschizi, şi unde intri. Este o lume plină de pericole şi de riscuri, mai mici sau mai mari, pe care trebuie să fii pregătit să ţi le asumi.

Cel mai mare risc în ziua de astăzi este riscul de a fi Tu, împacat cu propria persoană, într-o lume în care oamenii încearcă la orice pas să te facă să devii  altcineva. Acel altcineva însemând o persoană pe care toţi să o manipuleze după placul lor. Cum mie întotdeauna mi-au plăcut riscurile, imi voi asuma şi acest risc cu mare drag, căci nu e nimic mai plăcut decât să fii Tu, acea persoană stăpână pe sine, pe care nimeni niciodată nu o va putea transforma în ceea ce alţii şi-ar dori să o transforme.

Trăim într-o lume în care trebuie să avem curajul de a fi Noi înşine. E un mare risc, însă e un risc  numit Maturitate, pe care toţi ar trebui să ni-l asumăm.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.